Valencia jakter Ayestaran

Valencia skal være i samtaler med Pako Ayestaran om å bringe spanjolen tilbake til Mestalla. Benitez overrasket over pengepraten.

LFC fryktet at Pako Ayestaran skulle bli plukket opp av Manchester United eller Chelsea, etter at spanjolen brøt samarbeidet med LFC tidligere i høst. Da Pako er bundet av sin kontrakt med LFC frem til sommeren 2008 viste frykten seg likevel ubegrunnet.

Nå melder Setanta at Valencia er ute etter å sikre seg treneren før den tid. Pako er et kjent fjes på Mestalla etter sitt samarbeid med Rafa i Valencia, og sportsdirektør Miguel Angel Ruiz kan bekrefte at samtaler med Ayestaran er i gang. Valencia skal være forberedt på å betale Ayestaran ut av sin kontrakt med LFC.

Valencia-fansen skal ha sunget "Bring back Benitez" under en av lagets hjemmekamper forleden. Ayestaran kan være mannen som kan hjelpe den nye sjefen Koeman gjennom en tøff periode.

Rafa overrasket over spekulasjoner om pengesummer
Mangt har blitt sagt og skrevet om både tilliten til Rafael Benitez, og eventuelle tapte pengesummer om man skulle ryke ut av Champions League nesten før moroa har begynt. Manageren har tidligere avvist at han er under noe spesielt press fra eierne, og han slår nå tilbake mot pengespekulasjonene.

- Jeg er overrasket over dette pratet om penger. Jeg blir fortalt at vi vil tape £17M-£20M, men det er penger bare finalistene får tak i, og bare to klubber kan komme til finalen.

- Vi planlegger å bygge et stadion som koster £400M, så om vi taper noen penger nå så er det bare £10M ene eller andre veien. Det er forskjellen, og ikke glem at vi har banet oss vei til finalen to ganger.

Rafael sier han har snakket med amerikanerne nylig, men at penger ikke var emnet, kun den fremtidige retningen for klubben. På tirsdag vil Liverpool få nikket fra byplanleggerne angående stadionprosjektet.

- Eierne må være fornøyde med utviklingen av laget og klubben, vi endrer på en hel del ting her. Det er fremgang. Kanskje problemet er at da de kom til klubben så slo vi Arsenal, så Barcelona, så Chelsea. Kanskje de trodde dette var enkelt og at vi alltid ville være i finalene, spesielt siden vi da var i en annen finale, vår andre på tre sesonger.

- Fortell meg hvor mange klubber som har gjort det vi gjorde. De vet hva som kan oppnås og vi har hatt et positivt møte om fremtiden. De er fokuserte og støttende og de vet fremtiden kan bli stor og briljant.

- Folk har sagt jeg har £25M å bruke i januar, eller £20M, og noen har sagt at jeg ikke har noen penger. Jeg vet ikke, men når jeg snakket med eierne om fremtiden snakket vi ikke om penger.

- De finansielle implikasjonene i å tape er ikke så store som folk synes å tro. Men vi må tenke på fotballen først, og ikke på andre ting, slikt vil bli tatt hånd om senere.

- Finansielt sett vet vi at vi avanserer når vi vinner, men vi har vært i to Champions League finaler på tre år, så penger er åpenbart ikke problemet. Om vi ikke vinner denne kampen, så kan vi snakke om penger når den tid kommer. Viktigere er måten vi spiller og hvordan vi kan score målene vi behøver for å vinne.

- Som et topplag ønsker du å vinne, det er det som er presset. Man må vinne for å bli bedre, det er siktemålet og presset som dette handler om.