Videre i FA Youth Cup!

Liverpools juniorer er videre til sjette runde etter å ha slått Reading 1-0 i kveld. I kvartfinalen møter man vinneren av Sheffield United og Middlesbrough. Vi fulgte kampen direkte.

Femte runde i FA Youth Cup, hjemme mot Reading på Anfield. Vinner våre unge røde denne, venter vinneren av Sheffield United og Middlesbrough på bortebane i sjette runde.

Liverpools lagoppstilling:

Hansen; Darby, Spearing, Threlfall, Burns; Ryan, Barnett, Flynn, Putterill; Lindfield, Woodward.

Den nye svensken, Astrit Ajdarevic sitter på benken.

15 MIN: Lite å melde fra Anfield. Liverpool har hatt grei kontroll på kampen, uten å ha skapt noe særlig. Et halvgodt skuddforsøk som Readings keeper noe svakt måtte gi retur på er det nærmeste noen har vært scoring.

17 MIN: Reading slår en farlig corner. Pearce kommer til heading, og Jay Spearing med redning på streken. Reading presser på nå.

25 MIN: Readings spillere er en del større fysisk, og er spesielt skumle på hjørnespark. Foreløpig har man sluppet med skrekken.

28 MIN: Ryan 1-0! Herlig langskudd fra ca 20 meter. Readings keeper er på ballen, men får ikke gjort nok til å avverge scoring.

42 MIN: Reading har vært litt halvskumle de siste minuttene. Ellers kan vi melde om at vår unge danske keeper har et vanvittig tilslag på ballen, og at kveldens dommer blåser frispark på samtlige taklingsforsøk.

PAUSERAPPORT
En helt grei omgang fra Liverpools unggutter. Det er tydlig at man er et lag, og mangler de individuelle stjernene. Readings James Henry er nok banens og kampens store spiller, og er Readings "danger-man" utenom Pearce som virker som en sterk hodespiller. Ryan scoret et flott mål fra distanse etter å ha blitt servert fra Lindfield. Ellers er det lite man har skapt fremover. Blir spennende å se om vi får sett vår nye unge svenske i andre omgang.

45 MIN: Astrit Ajdarevic får sin debut, og tar plassen til Woodward. Dette blir spennende! Svensken ser ut som en Patrik Berger lookalike. Han har på seg drakt nummer 15.

50 MIN: Nok en gang er Reading skumle på corner. Stor sjanse, og det burde definitivt stått 1-1 der.

54 MIN: Svensken ser absolutt ut som en bra spiller. Vi har tidligere omtalt ham som angriper, men han har lagt seg sentralt på midtbanen i denne kampen.

65 MIN: Readings stjernespiller Henry må gi seg etter å ha ramlet inn i The Kop. Inn kommer en mann med navn Robson-Kanu!

68 MIN: Hately med en grusom takling på Putterill. Burde vært utvist, men slipper unna med gult.

75 MIN: Jimmy Ryan skrur ballen like utenfor Readings høyre kryss. Ville vært en perlescoring om den hadde gått inn. Godt forsøk.

83 MIN: Reading har presset voldsomt på de siste minuttene!

85 MIN: Collins erstatter Putterill, som fikk seg en smell tidligere.

90 MIN: George Septhon opplyser om at det er lagt til 3 minutter.

SLUTTRAPPORT
Jimmy Ryans mål i første omgang ble det eneste i en jevnspilt kamp på Anfield. Reading hadde sine nestensjanser, uten at de fikk testet Liverpools unge danske målvakt. Hansen så veldig trygg ut i kveld. Ellers mistet Reading sin beste spiller tidlig i andre omgang etter at han kræsjet med the Kop. Threlfall, Barnett og Hansen våre beste i kveld, for et lag som ikke imponerer på samme måte som fjorårets generasjon. Ajdarevic gjorde en fin figur, og viste han har mye fotball i seg. Men han virker mer venstrebeint enn Riise (!), og fikk faktisk krampe etter den ene omgangen han spilte. Kanskje det var grunnen til at han ikke startet kampen. Det virker som man mangler de store individualistene som kan gjøre det store alene, men fungerer godt som et lag. I neste runde venter vinneren av Sheffield United og Middlesbrough på bortebane.