Ving med søvnproblem

Liverpool-ving Ryan Babel forsov seg for andre gang, og ble vraket av Marco van Basten mot Romania. Uavgjort for Hyypiä og Steve Finnan. Seier for Mascherano.

Nederland spilte i går toppkamp mot Romania, og Liverpools Ryan Babel skulle egentlig ha startet kampen for Oranje. Marco van Basten valgte heller Arjen Robben på sin venstrekant, ettersom Ryan Babel forsov seg. Og det er ikke første gang!

- Dette er andre gang Babel forsover seg på en kampdag, og det er noe som ikke skal skje! Derfor droppet jeg han fra laget. Robben har trent bra, og er i god form - så han fikk sjansen i stedet. Selfølgelig er det mulig at Babel er skuffet, og det er heller ikke min stil å behandle saker slik. Men vi forventer at spillerne følger reglene våre. Første gang han møtte opp for sent spøkte vi det bort, men da det skjedde igjen ble det bare for mye. Han må stille presis, slik som de andre, sier Marco van Basten i dag ifølge Daily Mail.

Nederland tapte kampen 1-0 etter mål av Dorin Goian - og syvsoveren erstattet Arjen Robben 12 minutter før slutt. Han skal ikke ha bemerket den tiden han spilte.

Uavgjort for Hyypiä og Finnan
To andre som var i aksjon i går var Sami Hyypiä og Steve Finnan. Sami startet som vanlig kampen i Finlands midtforsvar mot Belgia. Finnene hadde foran denne kampen en god mulighet til å kvalifisere seg - men ettersom kampen endte målløst ble sjansene brått forminsket. De hvite og blå presset godt, spesielt i førsteomgang, og var uheldige som ikke fikk ballen i mål. Ettersom Portugal vant sin kamp, vil det overraske om Finland blir å se i Sveits og Østerrike neste sommer.

Steve Finnan og Irland har ingen mulighet til å kvalifisere seg til EM, og ligger et stykke bak Tsjekkia og Tyskland i en utrolig tøff gruppe. I går klarte dog Steve Stauntons menn å ta et poeng fra suverene Tyskland - da de klarte å holde tyskerne til 0-0 på Croke Park. Tyskland var nærmest scoring, da Real Madrids Christoph Metzelder kom til heading åtte minutter før pause. På streken sto vår kjære Steve Finnan og fikk avverget.

Både Hyypiä og Finnan spilte 90 minutter for sine landslag.

Seier for Mascherano
Argentina startet i går sin VM-kvalifisering, ved å ta i mot Chile på El Monumental. Juan Roman Riquelme, som ikke spiller fotball for sitt klubblag om dagen, scoret to frisparksmål i første omgang - og sikret Argentina en 2-0 seier. Mascherano spilte hele kampen sentralt på midtbanen.