Voronin om den første uka i Liverpool

Andriy Voronin forteller om hvordan han har opplevd den første uka i Liverpool. Cohen skryter av Benayoun. Stadionplaner offentliggjøres 25. juli, og Tom Hicks tror de vil imponere mange.

Den ukrainske stjernens ankomst i Liverpool fikk ikke den helt store oppmerksomheten ettersom alt handlet om presentasjonen av Fernando Torres dagen i forveien. Andriy Voronin håper selv å kunne utgjøre en forskjell i Liverpool, og forme et bra partnerskap med en av de andre spissene i klubben.

Landslagsspissen, som tjener hele £60.000 i uka i Liverpool, forteller at Liverpool gjør alt de kan for å få han til å trives - og at de til og med betaler husleia hans de første seks månedene! Landslagskompis og tidligere West Ham- og Tottenham-spiller Sergei Rebrov fortalte spissen hvordan han skulle lære å kjøre på venstre side av veien, og Steven Gerrard fortalte Voronin hva han skulle forvente på trening.

- Jeg har blitt godt tatt vare på siden jeg ankom Liverpool. En bankansatt ble invitert til klubbkontoret og satt opp en bankkonto for meg. Deretter ble alt politiarbeidet rundt flyttingen min til England gjennomført, og registreringspapirene ble det også raskt en orden på.

- De bestilte en telefon til meg og hjalp meg med å finne et sted å bo. Det ble sett på tre alternativer, alle fine leiligheter i fasjonable strøk i byen, og jeg bestemte meg for det beste. Klubben betaler leien for det første halvåret, og det er svømmebasseng og treningsrom i bygningen. Gérard Houllier bodde der tidligere, og jeg blir nabo med Daniel Agger og Javier Mascherano.

- Jeg kom til treningsanlegget den første dagen jeg ankom med fly, fordi treneren ønsket å se meg. Vi satt og snakket, og Rafael Benítez sa "Velkommen til Liverpool!". Vi snakket også på pressekonferansen, og på treningsfeltet forteller han meg alltid ting. "Ikke vær redd for noe, og hvis det er skremmende, bare kom deg videre".

- Man må bli vant med treningene. Heldigvis snakker ikke Benítez så fort, og han har ikke den lokale aksenten. Generelt sett forstår jeg hva han sier, men jeg forstår ikke alle håndbevegelsene og faktene hans. For øyeblikket er det vanskelig å utrykke akkurat det jeg mener, men jeg prøver å si noen ord uansett.

- Engelsken min er ikke så bra for øyeblikket, og jeg greier ikke snakke til lagkameratene som jeg ønsker. Så snart jeg lærer meg språket er jeg sikker på at det vil bli mye snakking. Alle spillerne og hele staben er veldig vennlige og ønsker å finne ut hvor jeg er fra og hvor jeg har spilt, også videre.

- Dessverre kan jeg kun ha kortere konversjoner for øyeblikket. Klubben ser etter en engelsklærer til meg, og etter å ha returnert fra den to uker lange treningsleiren i Sveits vil jeg ta et intensivkurs i engelsk. Jeg er sikker på at jeg kan gjøre meg forsått i løpet av et par måneder.

- Treningen starter klokken 10:00 lokal tid, så vi møter på treningsanlegget klokken 08:45. Klokken 09:00 spiser vi frokost sammen, og så har vi en time hva vi kan gjøre hva vi vil, som å spille biljard og se på fjernsyn. Deretter trener vi, og klokken 12:00 er det lunsj. Etter det kan vi dra hjem om vi vil.

- På trening med Bayer Leverkusen kunne man stoppe med ballen og tenke seg om et sekund eller to, og ta et par touch på ballen. Man kan ikke sammenligne tempoet her i England med hva som var tilfellet i Tyskland. Slik er det også på trening. Avgjørelsene må tas langt raskere.

- Den første dagen spurte jeg Gerrard om vi måtte løpe mye. Han svarte at nesten alle treningene varer 90 minutter, men at nesten all trening var med ballen. Det er ikke som i Tyskland eller Ukraina, hvor man kun løper i to uker. Å trene med ball er mye hardere enn å bare løpe for seg selv.

- En del personer jeg kjenner snakket i negative ordelag om Liverpool, og at det ikke var noe sted å gå eller noe å gjøre. Jeg er av den oppfatning at jeg liker byen mer og mer for hver dag som går. Dagen etter jeg ankom var jeg på The Cavern for å se hvor The Beatles ble opprettet. Min far hadde fortalt meg at jeg absolutt måtte besøke det historiske stedet.

- Liverpool er en by ved kysten, og det er noe som for meg er fengende. Det er i nord, men sjøen er sjøen, og det er noe jeg likte umiddelbart. Det som jeg ikke liker enda er maten. Den er unik, og enten så liker man den, eller så spiser man hjemme. Jeg går nok for det siste alternativet nå i starten.

- Etter pressekonferansen og at det var noen bilder av meg i avisene er det allerede folk som gjenkjenner meg. Jeg vet ikke hvordan det er i øvrige engelske byer, men man opplever ikke slik entusiasme i Tyskland.

- Da jeg var i en butikk her om dagen var det to menn som gjenkjente meg, og de rullet ned vinduet for å vise meg Liverpool-tatoveringene de hadde. Det er opplagt at folk her i byen virkelig elsker laget - det kan man se i øynene deres.

- Rafael Benítez har fortalt meg at dersom jeg kan vinne supporternes respekt har jeg gjort halve jobben. Jeg skal yte mitt beste, og gjøre alt jeg kan for å greie nettopp det, avslutter Andriy Voronin.

Cohen tror Benayoun kan bli innflytelsesrik
Den tidligere Liverpool-forsvareren Avi Cohen har stor tro på at Yossi Benayoun kan bli en stor spiller på Anfield. Benayoun møtte Rafael Benítez på Melwood i dag for å fullføre overgangen fra West Ham.

- Yossi har et stort navn hjemme i Israel, men dette er sjansen for han til å bli et stort navn også rundt om i verden. Benayoun spilte meget godt for West Ham, og han har kvalitetene som trengs for å bli en suksess i Liverpool. Han kan spille både som hengende spiss og ute på kantene, og jeg tror han vil passe veldig godt i Liverpools spillesystem, skryter Cohen.

Stadionplanene offentliggjøres 25. juli
Tom Hicks beretter at de nye stadionplanene vil fremlegges for byrådet den 25. juli, og at det nye stadion vil romme 61.000 supportere.

- Jeg tror de vil bli offentliggjort samtidig som vi fremlegger de nye planene for byrådet. Folk kommer til å bli veldig begeistret. Stadionet vil i utgangspunktet bli like stort som hva som var planen, men vi bygger det slik at det er muligheter for utvidelse ved et senere tidspunkt.

- Mest sannsynlig ønsker vi å ha den en del større enn hva som var planlagt, og ved en utvidelse vil vi kunne få plass til rundt 75.000 tilskuere på det nye stadionet, avslutter Tom Hicks.