Voronin satser på fast plass

Andriy Voronin har en målsetting om å spille fast i Liverpool-angrepet. Crewe håper å ha O'Donnell i boks i løpet av uka. Carra bekymret for mulighetene til lokale talenter.

Liverpool Echo skriver i ettermiddag at Liverpools nye spiss Andriy Voronin ivrer etter å gjøre seg bemerket på Anfield. Ukraineren, som ankommer fra Bayer Leverkusen på free transfer, gjorde 10 mål på 37 kamper i Tyskland i sesongen som nylig ble avsluttet. Han håper nå å følge opp dette i Premier League. 27-åringen tar i alle fall mål av seg til å spille seg til en plass i førsteelleveren til de røde.

- Jeg kommer ikke til Liverpool bare for å sitte på benken. Målsettingen er å spille seg inn på laget og forme et bra partnerskap med noen i angrepet.

Mannen med 44 landskamper for Ukraina skrev som kjent under på en fireårskontrakt allerede i februar, men vil utvilsomt få hard kamp om en plass i startoppstillingen all den tid Rafael Benitez stadig linkes til nye spisser. To av navnene som nevnes, Diego Milito og Diego Forlan, gjorde begge to mål i spansk liga i helgen.

Liverpool tok kontakt angående O’Donnell
Crewe Alexandra melder på sine offisielle nettsider at Liverpool endelig har tatt kontakt med klubben angående en permanent overgang for midtstopperen Daniel O’Donell. Den unge Liverpool-forsvareren var som kjent lånt ut til Gresty Road-klubben i hele fjor, og Crewe håper nå å sikre seg stoppertalentet etter at Liverpools daglige leder Rick Parry nå har tatt kontakt med Crewe-manager Dario Gradi. Nå gjenstår det for de to klubbene bli enige om en overgangssum. Gradi skal fortsatt ha stor tro på at dette skal gå i orden, og skal ha uttalt at han håper å ha sikret seg spilleren innen utgangen av denne uken.

- Vi har gjort fin fremgang i overgangssaken rundt Danny. Rick Parry har vært skikkelig grei og vi har snakket sammen flere ganger i løpet av helgen. Vi ønsker å få til en avtale så snart som mulig, og Liverpool har gått med på å selge spilleren. Det vil bli snakk om å betale et overgangsbeløp, og vi må kanskje forhandle litt rundt størrelsen på dette beløpet. Men jeg tror ikke det skal by på store problemer å komme til enighet. Vi skal ha et møte i dag for å drøfte vårt neste trekk i saken, siteres Gradi på klubbens nettside.

- Vi er mye nærmere en avtale nå enn noen gang tidligere, og vi nærmer oss stadig målet. Rick Parry må ha hatt det veldig travelt i det siste. Liverpool prøver å hente inn nye spillere, og de har også forlenget kontraktene med flere av sine stjerner, så jeg forstår hvor travelt han har hatt det. Han har vært veldig grei å forhandle med i helgen, og jeg håper at vi skal få avgjort dette i løpet av uken, legger han til.

Carra bekymret for fremtiden til lokale ungdommer
Jamie Carragher frykter at æraen da lokale ungdommer kunne spille i Liverpool hele karrieren dør ut med ham selv og Steven Gerrard. Begge de to scouserne har snakket om å avslutte karrieren på Anfield, og Carragher håper å kunne spille enda lenger for Liverpool enn de fire årene hans nye kontrakt gjelder for. Men nå er han mer bekymret for fremtiden til unge gutter som går gradene i klubben.

- Slik fotballen har blitt vil det bli vanskeligere og vanskeligere å spille for en og samme klubb hele karrieren. Før hadde vi folk som speidet etter de beste spillerne i byen, og deretter de beste i England. Nå ser vi etter de beste spillerne i verden, og spillere kommer fra land som ikke hadde noen spillere i Premier League for ti år siden, uttaler Carragher til Liverpool Echo.

Gerrard blir ambassadør for tennis-turnering
The Liverpool International Tennis Tournament har gjort et kupp ved å sikre seg Steven Gerrard som en ambassadør for turneringen som starter torsdag.

Benfica vil ha godt betalt for Simao Sabrosa
Benfica vil ikke gi slipp på Simao Sabrosa uten at de får et utrolig godt tilbud for den Liverpool-linkede vingen. Den portugisiske klubben skal verdsette sin stjerne til 16-18 millioner euro (£11-12M).

- Vi ønsker ikke å selge Simao, men vil vurdere det om vi får et utrolig bra tilbud, uttaler klubbpresident Vieira til portugisisk presse ifølge skysports.com.

- Så langt har vi ikke mottatt noe bud, legger han til.

Spilleren selv er for tiden i Miami på ferie.

- Alt jeg vet er at jeg har en kontrakt med Benfica frem til juni 2012. Jeg forhandler ikke med noen nå, skal 27-åringen ha sagt før avreise.