Voronin ser frem til nye utfordringer

Andriy Voronin ser frem til nye utfordringer i Liverpool, men først håper han å gå til topps i UEFA-cupen med Bayer Leverkusen. Ukraineren har ennå ikke besøkt sin nye klubb.

I et intervju med uefa.com sier Andriy Voronin at han ser frem til de nye utfordringene som venter i Liverpool neste sesong. Ukraineren kommer som kjent gratis fra Bayer Leverkusen til sommeren. 27-åringen krysser nå fingrene for at overgangen fra tysk fotball til Premier League ikke skal bli noe kultursjokk.

- Jeg tror ikke forskjellen er så stor når det gjelder det fysiske spillet og hvor oppofrende spillerne er. Engelsk fotball ligner mye på tysk fotball. Forskjellen synes å være at du får mindre tid til å kontrollere ballen og bestemme deg hva du skal gjøre med den. Det betyr at du må tenke hurtigere og spille mer på en touch, uttaler Voronin.

- Liverpool er ikke noe typisk britisk lag. Jeg vil si de spiller med en ”spansk aksent”, noe som gjør de mer uforutsigbare. Jeg har lenge vurdert å skifte liga. Jeg ønsket en miljøforandring, og ville utforske noe nytt. Når Leverkusen-kontrakten min gikk mot slutten, begynte agenten min å se på muligheter både i Italia, Spania og England. Jeg fikk noen interessante tilbud, men så snart vi begynte å snakke med Liverpool falt alle bitene på plass.

Voronin forteller at han har snakket med manager Rafael Benitez på telefonen, men har ikke vært i Liverpool ennå.

- Nei, jeg har ikke vært i Liverpool ennå. Jeg vil dra dit når sesongen er over i Tyskland, og jeg akter å studere engelsk ganske intensivt.