Werder Bremen i preseason

Liverpool har avtalt nye preseasonkamper - mot Werder Bremen og Colchester. Tommy Smith med hjerteanfall. Kuyt med spilletid i østen. Nemeth i A-landslagstroppen. Røde i Harstad med fin gest.

Liverpools preseason begynner å ta form, og man har nå planlagt to nye treningskamper. Først ut er en kamp mot det angrepsvillige tyske storlaget Werder Bremen i anledning treningsleiren i Sveits. Kampen vil bli spilt i Grenchen, Stadion Brühl 17. juli 20:15. Werder Bremen scorer tradisjonelt helt vanvittige mengder mål i løpet av en sesong, og er veldig angrepsvillige - så her får nok Carragher og co kjørt seg.

En annen kamp som er planlagt, er at et Liverpool Xl skal møte Colchester på Layer Road, lørdag 28. juli klokken 16:00 norsk tid.

Tommy Smith med hjerteanfall
Liverpools kaptein på begynnelsen av 70-tallet og målscorer i E-Cup finalen mot Borussia Mönchengladbach, Tommy Smith, ligger nå på sykehus etter at han kollapset med hjertesmerter mens han holdt på med hagearbeid i sitt hjem. Han fikk kravlet seg inn i huset, der hans kone Sue fikk ringt etter ambulanse. Liverpool talsmann Ian Cotton ønsker legenden god bedring på vegne av klubben.

- Alle i Liverpool ønsker Tommy god bedring, og håper han blir snart frisk igjen.

- Han er en legende i klubben, og er en populær figur. Vi ser frem til å se ham igjen i presseboksen frisk og rask neste sesong.

Tidligere lagkamerat, Ian Callaghan ble sjokkert da han hørte om hendelsen, og ønsker også 62-åringen god bedring.

- Jeg ble sjokkert da jeg hørte om det. Han er en travel mann, og så jeg hadde ikke trodd dette skulle skje.

- Alle tidligere spillere ønsker Smithy god bedring, og satser på han er på beina igjen snart.

Kuyt med spilletid i østen
Dirk Kuyt spilte 60 minutter for Nederland, da de beseiret Thailand 3-1 i Bangkok på sin asiaturné. Romeo Castelen erstattet lysluggen.

Van der Vaart, Heitinga og Vennegoor of Hesselink gjorde målene for Marco van Bastens menn.

Nemeth i A-landslagstroppen
Ungarn U21 spiller akkurat nå EM-kvalifisering hjemme mot Latvia, og leder 1-0. Liverpools nyinnkjøpte ungarer Nemeth er dog ikke med, ettersom han er flyttet opp i A-landslagstroppen i forbindelse med kampen mot Norge.

Røde i Harstad med fin gest
I anledning finalen den 23. mai, samlet den lokale Liverpool-supporterklubben i Harstad inn 60.000 til veldedighet.

I anledning finalen i Istanbul samlet gjengen inn penger til UNICEF, mens pengene i år gikk til stiftelsen Children Burn Care Foundation Ethiopia. Dette er en organisasjon som har til formål å bygge og drive en brannskade avdeling for barn i Etiopia.

- Det er rørende og enestående det initiativet familien Schjelderup og byens Liverpool-supportere har tatt, sier overlege Einar Eriksen fra stiftelsen til Harstad Tidende.