Yossi aksepterer jokerrollen

Yossi Benayoun sier i dag at han vil akseptere en rolle som joker i Rafael Benitez sin store og sterke tropp. Liverpool følger fortsatt James McCarthy med stor interesse.

Lørdagens matchvinner mot Wigan, Yossi Benayoun, sier til Liverpool Daily Post i dag at han ikke har noe imot å opptre som en joker fra innbytterbenken. Det skulle vise seg å bli en liten genistrek av Rafael Benitez da han satte inn israeleren ti minutter ut i andre omgang på JJB Stadium.

Innhoppet var faktisk bare Benayouns tredje ligakamp for Liverpool etter overgangen fra West Ham, og bare mot Portsmouth har han vært i startoppstillingen. Men etter to scoringer på de to siste kampene (Benyoun nettet som kjent også mot Reading i ligacupen) er den kreative midtbanespilleren endelig i ferd med å finne fotfeste i Liverpool-laget, etter at han stod over forrige ligakamp mot Birmingham fordi han fastet under den jødiske høytiden Yom Kippur.

- Jeg ville være fornøyd om det ble slik i alle kamper, at jeg kom innpå den siste halvtimen og gjorde mål, så lenge dette er ensbetydende med at vi vinner kampene. Jeg er virkelig glad for å score, men det betyr jo ingenting hvem som gjør det så lenge vi vinner, uttaler Benayoun.

- Det viktigste er at jeg klarer å bevise at jeg er god nok til å bidra til at vi vinner. Dersom manageren mener jeg kan utgjøre en forskjell, så ser jeg at det er en grunn til at jeg er her. Jeg kan bidra med scoringer som dette, legger han til.

- Man må være klar når man får sjansen, og det er jeg. Vi har en stor tropp med mange talentfulle spillere, og jeg er ikke den som sier at jeg burde spille i stedet for noen annen. Men jeg vil være klar når jeg trengs.

- Scoringen min var viktig, for vi ville ha følt presset om vi hadde spilt uavgjort mot Wigan.  Nå ble det en sterk borteseier i stedet, for Wigan er et lag som kommer til å ta mange poeng fra andre lag på hjemmebane. De fortjener skryt for sitt spill.

Liverpool har så langt spilt 11 offisielle kamper denne sesongen, og er fortsatt ubeseiret. I motsetning til i fjor, hvor man strevde med å vinne bortekamper på høstparten, er det blitt hele fem borteseire på disse kampene. I ligaen har de røde kun sluppet inn to mål, begge på straffespark. Det er også verdt å merke seg at det kun er Alvaro Arbeloa som Rafael Benitez ikke har kunnet unnvære i disse kampene. Rotasjonspolitikken til spanjolen har medført at det kun er den spanske forsvarsspilleren som står bokført med 11 kamper, men resultatene så langt kan tyde på at denne linjen har mer for seg enn Benitez' kritikere vil ha det til.

Liverpool-manageren fikk ingen nye skadebekymringer etter kampen i Wigan. Til oppgjøret mot Marseille på onsdag er som kjent Jermaine Pennant suspendert, mens Harry Kewell, Xabi Alonso og Daniel Agger er uaktuelle grunnet skader. Det hersker også usikkerhet om Ryan Babel blir skadefri i tide til Champions League-kampen mot franskmennene.

McCarthy fortsatt aktuell
Tabloidavisen Mirror skriver at Liverpool fortsatt følger Hamilton Academicals stjerneskudd James McCarthy med stor interesse. Det hevdes at det kan være aktuelt for Rafael Benitez å prøve med et nytt fremstøt for å sikre seg den lovende iren til sommeren, men man regner med at han vil fullføre sesongen hos den skotske League One-klubben.