Zenden og Sissoko fortsatt usikre

Benítez vet ikke om Sissoko og Zenden blir spilleklare. Kewell klar for 90 minutter. Kaka får ingen spesialoppassing.

Rafael Benítez er fortsatt usikker på om Mohamed Sissoko (kne) og Boudewijn Zenden (ankel) kan spille morgendagens finale. Liverpool skal trene sent i kveld, og Benítez vil trolig ta en avgjørelse om duoen da.
- Vi har en treningsøkt til. Vi må ta en titt på Sissoko og Zenden. De har hatt noen problemer. Vi må se på det i dag, uttaler Rafael Benítez.

Benítez avslører også at Harry Kewell er klar til å spille 90 minutter.
- Er Harry Kewell klar? Ja, jeg tror det, forteller Rafa.

Mange er spent på laguttaket, men Benítez holder kortene tett inntil brystet.
- Jeg har avgjørelser å ta for laget. Vi har 22 spillere her, så fire vil ikke være involvert i morgen. Av de som vil være med i troppen har jeg gode valgmuligheter, men vi vil bestemme oss senere etter trening.

På dagens 30 minutter lange pressekonferanse fikk manageren mange spørsmål fra journalister verden over.
- Vi er her fordi vi har gjort de rette tingene. Vi fortjener å være her. Spillerne har jobbet hardt hele sesongen. Jeg vil fortelle dem før avspark at de ikke må kaste bort mulighetene. Hvis vi kan spille bra og så vinne, vil det være perfekt, men hvis ikke, da må vi  gå banen vel vitende om at vi har gjort vårt beste.

- Vi jobbet hardt på treningsleiren for å forberede oss til kampen. Spilleren er fokuserte. Vi vet hav vi må gjøre, men å spille i en Champions League-finale er aldri lett. Det var ikke lett forrige gang, og det vil ikke være enkelt denne gang.

- Vi har stor respekt for Milan. De har et veldig godt lag med mye erfaring. Vi så i deres kamp mot Manchester United hva de kan klare. Hvis de spiller slik igjen og har ballen mye, så vil det bli vanskeligere for oss, men vi har forberedt oss på hvordan vi skal kontrollere deres spillere, ballen og rommene på banen. Vi er klare nå.

- Det kommer til å bli en tøff kamp. Jeg tror laget som scorer først vil ha en stor sjanse. Vår plan handler ikke om å slippe inn et mål i første minutt igjen.

- Hvis du sier til meg at det vil bli som i Istanbul og at vi vinner, så sier jeg ja takk. Men jeg ønsker ikke en kamp som det om igjen fordi jeg ville trenge en doktor denne gang!

- Nøkkelen i morgen er å huske hvorfor vi er her og spille på den måten vi har gjort i Europa hele sesongen.

Journalistene ønsket å vite hav som er hemmeligheten bak en slik suksess i Europa.
- Staben min, det er nøkkelen. Vi har gode folk, gode arbeidere. Når man har en god stab, så kan man ha suksess. Selvsagt har vi gode spillere også. Alt er bra.

- Jeg vet at det har vært snakk om hva vi skal gjøre etter kampen, men tro meg, jeg er ikke interessert i det i øyeblikket. Alt jeg gjør er å konsentrere meg om morgendagens kamp. Vi har 90 minutter igjen av sesongen, og vi er fokusert på å vinne én kamp til.

Benítez benekter at Liverpool kun kommer på banen for å forvare seg. Samtidig har heller ikke de røde lagt opp til å mann til mann-markering på Kaka.
- Vi forsøker alltid å score mål, og dersom det er nødvendig skal vi forsvare oss også. Vi vet at Kaka er en veldig god spiller, men vi spiller soneforsvar, og vi skal benytte det nå også.