- Alt å tape

Rafael Benitez er klar over at alle forventer seier mot Barnsley i dag, men er optimistisk etter gode kamper og treninger. Mikel San José ikke aktuell til dagens kamp. Scoring og tap for Jack Hobbs.

- Fotball dreier seg om å vinne kamper
Rafael Benitez vil ha en balanseøvelse i forhold til hvilke spillere han vil risikere tre dager før man skal møte Inter, men understreker at dagens FA-Cup kamp mot Barnsley også er en viktig kamp både sportslig og økonomisk. Seier på Anfield vil sørge for at de røde er klare for kvartfinalen i verdens mest tradisjonsrike turnering.

- I slike kamper har du alt å tape. Folk forventer at du skal vinne, men hvis du spiller bra og scorer mål vil det også bli en positiv opplevelse, mener Rafa før ettermiddagens kamp.

- Du har sett mange lag fra Premier League som har slitt i FA-Cupen denne sesongen. Barnsley har greid å komme til 5.runde slik at spillerne må være på vakt. I Spania spiller man nå cupen over to kamper og hvor returkampen er på en stor stadion, slik at det er mer sjeldent at man får cupbomber. Her i England er det imidlertid vanlig, og det er derfor FA-Cupen er kjent over alt. Du kan oppleve at lag fra Premier League taper mot lag fra lavere divisjoner.

- Det er noe vi må finne ut av, innrømmer manageren på spørsmål om hvorfor Liverpool har vært så ustabile denne sesongen. - Noen ganger kan det være fordi du ikke har tatt vare på dine sjanser eller gjort feil i forsvaret, men vi har også hatt uflaks noen ganger. Vi har sluppet inn mål som har gått inn oppe i vinkelen og spillere som normalt ikke scorer har gjort det mot oss.

- Jeg sier ikke dette som en unnskyldning. Vi har også spilt dårlige kamper, vi har misbrukt sjanser, vi har gjort feil, men vi har også hatt stang ut.

- I de to siste kampene mot Sunderland og Chelsea synes jeg vi har gjort det bra, og fortjente å vinne og score mål. Jeg har også vært veldig fornøyd med treningene den siste uka, ikke minst de to siste dagene. Kanskje er det fordi vi nå står foran to cupkamper og spillerne er virkelig klare og konsentrerte.

- Vi prøver hele tiden å fokusere på kampene. Ikke minst de to neste siden vi har en mulighet til å vinne disse turneringene.

- Det finansielle er viktig, men det å vinne er den beste måten til å gjøre alt bedre. Hvis du vinner og går videre i turneringer som FA-Cup og Champions League, da gjør det også økonomien bedre. Det ville alltid vært bedre hvis vi slapp all denne spekulasjonen, men det eneste vi kan gjøre for å rette på situasjonen er å vinne kamper. Da vil folk snakke om mål og seire, og slike ting.

- Det er ingen tvil om at det som virkelig betyr noe i fotball er å vinne kamper.

Daniel Agger, Andriy Voronin og Martin Skrtel er ute med skader til kampen mot Barnsley, mens en forventer at Fernando Torres ikke vil bli risikert på veien tilbake fra en hamstring skade.

Sami Hyypiä kommer trolig inn for å spille sammen med Jamie Carragher i midtforsvaret, mens manageren må vurdere om han skal benytte Alvaro Arbeloa og/eller Fabio Aurelio etter at disse nettopp er tilbake i trening etter skader.

En som ikke er aktuell for forsvaret er Mikel San José, som var på benken i siste kamp mot Chelsea. Unggutten spilte for Spania U19 i går da man slo Frankrike med 3-0, og vant en turnering på Kanariøyene etter tre strake seire.

Charles Itandje ventes å ta over for Pepe Reina i mål, slik Rafa pleier å gjøre i de nasjonale cupene, mens Xabi Alonso, Jermaine Pennant, Harry Kewell og Yossi Benayoun alle er aktuelle for å komme inn fra start igjen.

Avspark for Liverpool v Barnsley er kl 16.00, og vi følger hvert spark her på liverpool.no.

Hvis du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel direkte til din mobiltelefon, sender du tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.


Blandede følelser for Jack Hobbs
Utlånte Jack Hobbs ga 2-0 til bunnlaget Scunthorpe mot topplaget Stoke i går kveld, på en knallhard heading etter en dødball. 19-åringen måtte imidlertid se at Stoke snudde kampen til seier 3-2, og hvor Hobbs var negativ involvert i et par av baklengsmålene.