- Debuter i Europa var høydepunktet

John Owens ser fram mot kommende kamper for juniorene, men understreker at høydepunktet for junioravdelingen sist uke var at Spearing, Darby og Kelly spilte mot PSV.

Daglig leder for Liverpool Academy i Kirkby, John Owens, ser i sin spalte på klubbens hjemmeside fram mot nye juniorkamper i cup og liga, men understreker at det man feiret mest sist uke på ungdomsakademiet var at Jay Spearing, Stephen Darby og Martin Kelly alle fikk vært på banen mot PSV i Champions League.

Liverpools juniorer har trukket bortekamp mot Bristol Rovers i neste runde av den nasjonale juniorcupen. I forrige runde slo man ut Leeds med 2-1, også det på fremmed gress. I morgen møter man Manchester United til et prestisjefylt møte i ligaen for klubbenes U18 lag.

- Vi håper alltid at vi kan gi våre gutter muligheten til å spille på Anfield, men forhåpentligvis får de den sjansen senere, sier Owens om trekningen i cupen.

- Kampen vil bli spilt i januar og det vil bli en ny og god test for spillerne, og vi vil ha studert Bristol Rovers før vi møter dem.

- I ligaen vant juniorene 3-0 mot West Bromwich, men til tross for resultatet var ikke trener Hugh McAuley særlig fornøyd etterpå. Det viser at det på dette nivået dreier det seg ikke bare om resultater. Mens det for førstelaget dreier seg om å vinne, tenker vi mer på utvikling.

- Ukens høydepunkt kom utvilsomt på tirsdag kveld, da Jay Spearing, Stephen Darby og Martin Kelly kom inn som innbyttere da førstelaget vant 3-1 mot PSV i Champions League. Det var et bevis på hva som er vårt virkelige mål på akademiet og det var flott for alle i klubben å se at noen lokale unggutter kunne spille sin første kamp i Europa.

- Det er en regel som gjør at du må ha et visst antall engelske spillere i troppen i Champions League, men det var andre innbyttere tilgjengelig og vi er alle veldig fornøyd med at Rafa valgte å gi dem en sjanse til å hvis hva de kan. La oss håpe at du kan fortsette sin fremgang og i fremtiden banke på døra til førstelaget.

- Vi hadde for øvrig en spesiell gjest på akademiet denne uka da Phil Thompson, tidligere kaptein på et Liverpool som vant Europacupen, kom hit for å snakke med guttene.

- Det neste på programmet er en kamp mot Manchester United på akademiet i morgen. Da vi spilte mot de tidligere i sesongen endte det 2-2 i en kamp som var mer preget av hva du kan kalle "ren" fotball enn hva som ofte er tilfellet på dette nivået. Det dreide seg mer om hvordan man behandler ballen og det var mer vekt på teknikk og spilleforståelse. Vi ser fram til et lignende oppgjør i morgen.

Vi regner med å oppdatere fra juniorkampen mellom Liverpool og Manchester United her på liverpool.no i morgen, kampstart kl 12.00.