- Det har tatt for lang tid

John Arne Riise var med da Liverpool sist slo Manchester United på Old Trafford i april 2004. Nå mener han det har tatt for lang tid siden siste seier. Skrtel vil ikke sammenlignes med Vidic.

På tide å vinne igjen
John Arne Riise mener det har tatt alt for lang tid å få et godt resultat mot Manchester United. Det er nesten fire år siden siste seier over Manchester United i april 2004, da Danny Murphy satte inn straffesparket som ble vinnermålet på Old Trafford.

Riise vil svært gjerne kopiere den følelsen det var å kjøre M62 tilbake til Liverpool med tre poeng.

- Jeg spilte den kampen og det var en stor følelse. Men nå begynner det å bli lenge siden. Alt for lenge, sier sunnmøringen som spilte i sitt første nord-vest-derby i 2001. I Charity Shield-kampen det året vant Gerard Houlliers lag 2-1.

Riise mener dette fikk vekket ham. Han trodde ikke kampene mellom Liverpool og United var så stor og at rivaliseringen mellom de to klubbene var så enorm som de var.

- Jeg visste at rivaliseringen mellom Liverpool og Everton var stort, men dette er større. Sett ut i fra et europeisk perspektiv så er dette massive kamper. Å være en del av dette er nesten utrolig å tenke på. Hele laget ser fram til dette, sier Riise som selv har et fantastisk minnerikt mål mot United, den gang fra Anfield, da han scoret et av de fineste målene i Premier League-historien fra utenfor 16-meteren. Han får muligens sjansen til å gjenta den bedriften i ettermiddag.

Som mange av sine lagkamerater, tror også Riise at selvtilliten og formen til Liverpool nå er så god at de kan greie et godt resultat på Old Trafford om noen timer. Som mange av de andre har framhevet, er også John Arne imponert over det Fernando Torres har vist.

- Han er helt utrolig. Det er ikke enkelt for en spiller å komme fra et annet land og til Premier League. Torres har slått til fra første stund, og er helt briljant. Scoringsrekorden han er utrolig, fordi han scorer jo i hver kamp han spiller. Takk og pris for at han spiller for oss. Jeg er utrolig takknemlig for å ham på vårt lag, sier Riise.

Skrtel vil ikke sammenlignes med Vidic
Liverpools midtstopper Martin Skrtel ønsker ikke å bli sammenlignet med Manchester Uniteds Nemanja Vidic. Den slovakiske landslagsspilleren, som så langt har spilt ni førstelagskamper for Liverpool siden ankomsten fra russiske Zenit St. Petersburg i januar, er oppmerksom på at Uniteds giftige angrepsrekke blir hans vanskeligste test hittil i den helrøde drakten.

- Rooney, Ronaldo og Tevez er gode spillere. Forberedelsene til hele laget er nøkkelen til dagens kamp. Vi jobber hardt for å bevise at vi er et bedre lag enn det de er for å vinne denne kampen. Jeg spiller min første derby-kamp, men jeg vet at Manchester United og Everton er de største rivalene til Liverpool. I Russland kan dette sammenliknes med Zenit mot Spartak Moskva eller Slovakia mot Tsjekkia. Store kamper med mye på spill. Dersom Skrtel starter dagens kamp, så vil han møte Uniteds sterke serber, Nemanja Vidic, en spiller som har mange av de samme kvalitetene som de helrødes nummer 37.

Martin ønsker ikke å følge sammenlikningen.

- Sammenlikninger må du spørre manageren eller fotballekspertene om. Jeg kan ikke si hvilke spillere jeg likner på. Jeg vil ikke sammenlikne meg med noen. Jeg vil være meg selv og vil være kjent for å være meg selv. Jeg vet at jeg er en fysisk spiller og jeg vet at spillet i England er svært fysisk. Sett i lys av det, så passer spillet i Premier League meg perfekt. I begynnelsen av min karriere i Liverpool var det vanskelig å venne seg til dette, men nå føler jeg at jeg har blitt mer vant til det, sier Skrtel.