- Flott å ha Sammy tilbake

Rafael Benitez tar i mot Sammy Lee med åpne armer. Florent Malouda står ikke på Rafas ønskeliste denne sommeren.

Rafael Benitez ønsket i dag Sammy Lee velkommen tilbake til Liverpool FC, og manageren uttaler til Liverpool Echo at det er bra for klubben å ha 49-åringen tilbake i sine rekker. Spanjolen avslører at scouserens lidenskap for spillet og rutine ble utslagsgivende når han skulle plukke ut ny assistent.

Lee starter i jobben med umiddelbar effekt. Den tidligere midtbanespilleren var Rafas førstevalg når det skulle ansettes ny mann etter at Alex Miller forsvant til Japan.

Etter frukbare samtaler med Rick Parry i går kveld, kunne Lee gjennomføre sitt første oppdrag som assistentmanager i formiddag. Han fikk nemlig æren av å lede sesongens siste treningsøkt på Melwood i dag.

- Det gleder oss at vi har klart å hente Sammy tilbake til Liverpool. Han er en person som kjenner klubben virkelig godt. Han vet også mye om lidenskapen i denne klubben, og om standarden som kreves her. Derfor blir det mye lettere for ham å finne seg til rette i sin nye rolle enn det ville ha vært for en utenforstående person, sier Benitez til Liverpool Echo.

- Men vi har ikke hentet Sammy tilbake bare fordi han pleide å spille for klubben, eller fordi han også tidligere har vært trener her. Han er en meget rutinert og høyt respektert trener, og hans anseelse gjorde at han stod frem som den fremste kandidaten til stillingen, skynder manageren seg å legge til.

- Han vil gi oss noe vi ikke har fra før, og det blir bra å jobbe sammen med ham. Jeg har allerede et godt forhold til ham, som jeg akter å bygge videre på i ukene og månedene som kommer, avslutter Rafa.

Liverpool er ikke interessert i Malouda
Flere tabloidaviser hevdet i går at Rafael Benitez ville gjøre et nytt forsøk på å sikre seg Florent Malouda. Franskmannen var som kjent på vei til Anfield i fjor, før han ombestemte seg å valgte Chelsea isteden. Nå avkrefter Echo at spanjolen vil gjøre et nytt forsøk på å sikre seg den hurtige vingen.

- Liverpool er ikke interessert i å hente Florent Malouda til Anfield. Det har vært spekulert i dette over en lav sko de siste 24 timene, og det har vært hevdet at Liverpool vil tilby Chelsea £10M for spilleren. Men Malouda står ikke på ønskelisten til Benitez, skriver Tony Barrett i dagens Echo.