- For mange forsvarsfeil

For mange forsvarsfeil var årsaken til at Liverpool røk ut av Carling Cup, mener Rafael Benitez. Ligacup-exiten betyr mandagskamper mot West Ham og Everton.

Rafael Benitez konkluderte med at personlige feil er årsaken til at Liverpool er ute av Carling Cup for denne gang, etter kveldens 4-2 tap for Tottenham i London. De røde har tapt bare to kamper denne sesongen, og begge tapene har kommet på White Hart Lane.

Tre mål på sju minutter på tampen av første omgang beseglet langt på vei Liverpools skjebne i årets ligacup. Damien Plessis ga gjestene håp med en tidlig redusering i andre omgang, men like etterpå var Spurs tre mål foran igjen. Sami Hyypiäs redusering noe senere ble kun et trøstemål. For øvrig er det verdt å legge merke til at begge Liverpools mål i kveld kom etter cornere.

- Vi spilte ikke bra. Det er åpenbart, uttalte Benitez etter kampslutt.

- Vi gjorde alt for mange feil i forsvar, og ga bort ballen for lett. Det var meget skuffende å slippe inn tre mål på den måten vi gjorde like før pause.

- Vi var virkelig svake mot slutten av første omgang. Dersom du gjør en feil og slipper inn ett mål, er det greit, og du kan gjøre noe med det ved å komme tilbake etter pause. Men når vi slipper inn tre mål blir det veldig vanskelig for oss.

- Viljen til spillerne var mye bedre i andre omgang. Vi gjorde to mål og hadde andre sjanser, men det ble vanskelig for oss ettersom Tottenham spilte god kontringsfotball. Den andre omgangen var bedre enn den første for vår del.

Benitez ønsket ikke å gjøre noe stort nummer av situasjonen der Philipp Degen skulle hatt straffespark med 18 effektive minutter igjen å spille, på stillingen 4-2.

- Det kan ha vært et straffespark, men det ville ikke ha utgjort noen stor forskjell. For meg ligger nøkkelen i godt spill og å ta vare på sjansene vi får, samt å unngå forsvarsfeil.

Manageren forsvarte også avgjørelsen om å gjøre 10 forandringer på laget før kampen, og mente at forsvaret må ta tapet på sin kappe.

- Vi må bruke andre spillere i denne turneringen, for du kan ikke benytte de samme i alle kamper. Når du spiller to kamper i uken må du hvile spillere og utnytte troppen. Vi spilte dårlig i dag, og det var grunnen til at vi tapte.

- Jeg er skuffet, ettersom jeg ønsker å vinne alle kamper. Vi kom hit med mange kvalitetsspillere for å vinne. Vi må også ta hensyn til Champions League og Premier League, som er hva vi prioriterer, og deretter FA-cupen.

Det positive aspektet ved kveldens kamp var at Fernando Torres fikk en knapp time med matchtrening.

- Fernando spilte i 55 minutter, noe som var bra for oss. Han vil nå trene og forhåpentligvis bli spilleklar til lørdag. Vi retter nå fokus mot Bolton-kampen, og vil prøve å vinne den kampen for å henge med i toppen av ligaen.

Ligaleder Chelsea røk for øvrig i kveld ut av ligacupen for Championship-laget Burnley, etter ekstraomganger og straffespark-konkurranse på Stamford Bridge.

At Liverpool nå er ute av ligacupen, medfører at hjemmekampene mot West Ham (1.desember) og Everton (19.januar) definitivt blir spilt på mandagskvelder.