- Ingen god sammenligning

King Kenny synes ikke angrepsduoer skal sammenlignes. Målvakt ignorerer rykter. Rafa vil helst holde tett om overganger. Rennie dømmer mot Spurs. Tap for Cooper.

Kenny Dalglish mener de røde har mye bra å ta med seg fra denne sesongen, selv om den endte uten påfyll i troféskapene på Anfield. Han mener spesielt det at Torres og Gerrard har funnet tonen er positivt, men synes ikke en sammenligning med partnerskapet han hadde med Ian Rush blir rett.

- Torres har vært vanvittig positiv. Å score 30 mål i sin første sesong er bare glimrende. Han finner rommene der Gerrard liker å slå, så det er veldig positivt. Jeg tror at hver dag, hver kamp og hver sesong som går, så lærer du noe - og jeg er sikker på at Rafa har lært etter denne sesongen også. Neste år vil de forsøke å forbedre seg, sier King Kenny i et intervju med UEFA.com.

- Jeg synes ikke de skal sammenlignes, for det vil gi dem feil identitet. Det er ikke noe poeng i å sammenligne Gerrard og Torres med Rush og meg selv, for alle er forskjellige. De er alle individ som former et godt partnerskap. Bidragene begge har gjort denne sesongen har vært enorme for Liverpool, men jeg synes ikke det er rettferdig å sammenligne dem med meg og Rushy.

Kenny så også semifinalen mot Chelsea på Stamford Bridge, og gjorde opp sine tanker om den kampen.

- I første omgang var Chelsea det beste laget. Liverpool hevet seg, og så ut som det beste laget i andre omgang, og Torres sitt mål var fortjent etter godt forarbeid fra Yossi Benayoun. Dessverre klarte de aldri å fullføre det. Da det tredje målet gikk inn var det en for stor oppgave. De slo tilbake på ny, men kunne bare ikke gjøre det tredje målet som ville ført oss videre.

- Det er ikke vanskelig å tape en kamp mot et topplag. Chelsea topper ligaen sammen med Manchester United, og spiller som et meget godt lag. Selfølgelig skal du være skuffet etter å ha tapt en Champions League semifinale, men du skal være skuffet uansett dersom du taper en kamp. Du må komme over det, men man har lov å føle seg skuffet. Det var trist at selv om de scoret to på bortebane, så var det likevel ikke nok, avsluttet skotten.

Kenny Dalglish er en av 26 Liverpool-legender du kan møte i Florø i sommer. Besøk Fotballflora.no for mer informasjon.

Birmingham-målvakt ignorerer rykter
Ettersom Charles Itandje sin fremtid som andrekeeper for Liverpool lenge har vært uklar, har de røde blitt linket til flere potensielle backupkandidater for Pepe Reina.

I går hevdet The Independent at Birminghams målvakt, Maik Taylor, var en spiller Rafa Benítez ønsket å sikre seg. 36-åringens kontrakt går ut til sommeren, og Birmingham har gitt beskjed om at de ikke ønsker å diskutere hvorvidt kontrakten skal forlenges før etter denne sesongen. Taylor selv velger å ignorere ryktene, og heller konsentrere seg om helgas kamp mot Blackburn.

- Jeg vet ikke noe om Liverpool, men kontrakten min går ut etter sesongen og jeg ønsker å få orden på fremtiden min. Vi har en stor kamp på søndag, og det er det eneste jeg tenker på akkurat nå, sier Taylor til Birmingham Mail.

Rafa vil holde tett om overganger
I et intervju med Liverpoolfc.tv i dag, vil Rafa Benítez helst si så lite som mulig om hvilke nye fjes man kan forvente at kommer inn på Anfield i sommer.

- Jeg mener det er viktig å ikke si så mye mens vi prøver å kjøpe de rette spillerne foran neste sesong. Når alt er klart vil vi si fra. Vi jobber og er nær avtale med noen overgangsmål, men den beste måten å gjøre det på er å jobbe uten å snakke for mye om det.

Manageren ville heller ikke si så mye om hvor mange nye spillere man skal forvente at kommer inn porten de kommende månedene.

- Det er ikke klart for øyeblikket, fordi det kommer an på andre lag. Vi har hatt en god sesong, og noen av våre spillere er mål for andre klubber. Vi må vente og se om vi får noen gode tilbud, og om det skjer behøver vi kanskje flere nye spillere. Jeg kan ikke si tall som to, tre eller seks for øyeblikket.

Spanjolen ble også spurt om kontraktssituasjonen til John Arne Riise og Peter Crouch, i tillegg til skadeforfulgte Harry Kewell.

- Både Riise og Crouch har ett år igjen av sine kontrakter. Vi vet at noen klubber er interesserte, men må vente og se og så gjøre det beste for dem og for klubben. Jeg snakket med Crouch her om dagen, og samtalen var positiv. Som jeg har sagt før ønsker vi den beste løsningen både for han og for oss. Kewell har ikke spilt mye og har hatt problemer med skader. Han trener igjen nå, og er frisk igjen. Han vet at vi kommer til å snakke sammen om fremtiden, men akkurat nå trener han som vår spiller.

Det har også vært mye prat rundt Javier Mascheranos ønske om å spille for sitt hjemland under sommerens OL. Også Lucas Leiva ønsker å delta i mesterskapet i august.

- Det er to forskjellige saker. Lucas er innen for den aldersgrensen, så vi kan ikke si noe dersom han ønsker å spille i OL, og det kan være bra for han. Vi må analysere situasjonen med Mascherano. Jeg snakket med han i dag, og vi må tenke nøye gjennom det og så ta en avgjørelse. Vi har tid, og tar kanskje avgjørelsen om en ukes tid, avsluttet Rafa.

Rennie dømmer mot Spurs
Mye utskjelte Uriah Rennie er dommer når Liverpool gjester Tottenham og White Hart Lane til siste ligarunde kommende søndag. Rennie vil ha med seg Brittain og Tincknell på linjene, mens Hegley er satt opp som fjerdedommer.

Tap for Cooper
Alex Cooper spilte hele kampen da Skottland tapte 1-0 for vertsnasjon Tyrkia i U17-EM ettermiddag. Dermed har skottene tapt begge sine to første kamper, og ligger dårlig an med tanke på avansement fra gruppespillet.