- Jeg er alltid klar

Sami Hyypiä er rede til innsats for de røde, uansett når det måtte behøves. Jason McAteer mener at det var smart av Rafa å få Sammy Lee inn i trenerstaben igjen.

- Måttet venne seg til benken
Hvis Sami Hyypiä kommer på banen mot Chelsea på søndag vil det være finnens kamp nr. 450 for Liverpool. Den lange midtstopperen er ventet å måtte se kampen fra benken, og at Jamie Carragher og Daniel Agger fortsetter i Liverpools sentrale forsvar, men med Martin Skrtel ute med skade fram til jul kan det bli bruk for 35-åringen fortere enn man aner. Hovedpersonen selv beroliger alle med at dersom han får nikket til å spille vil han være klar for oppgavene.

- Jeg er alltid i form og klar til å steppe inn på laget, sier Hyypiä til Liverpools hjemmeside.

- Det var veldig ubeleilig det som skjedde med Martin Skrtel fordi han spilte meget bra. Defensivt kan det ta enten Daniel eller meg selv noe tid til å komme inn i rytmen igjen, siden vi ikke har spilt så mye i det siste, men forhåpentligvis vil det ikke ta lang tid.

- Alle spillere ønsker å spille og jeg er ikke noe unntak. Det kan være frustrerende når du trener hardt hver dag og på kampdagen er du enten hjemme, på tribunen eller på benken.

- Det er noe jeg har vært nødt til å venne meg til, men jeg føler meg bra og venter på min sjanse. Når den kommer ønsker jeg å være klar slik at jeg kan gjøre det virkelig bra.

- Vi har tro på at vi kan reise dit å få et godt resultat, sier veteranen før søndagens kamp mot Chelsea.

- Vi har ikke greid å ta mange poeng på Stamford Bridge i det siste, men siden vi nå er likt med dem på toppen av tabellen er det viktig at vi får med oss noe tilbake.

- Vi spilte 0-0 der forrige sesong og selv om det vil være et godt resultat på søndag, vil innstillingen være å gå for seier. De scorer mange mål og slipper ikke inn mange, slik at de vil ha stor selvtillit. Det kommer til å bli en vanskelig kamp og vi må være klar for dem fysisk og samtidig være innstilt på å spille vårt spill.


- Fantastiske treningsøkter
Liverpool har fått sin beste ligastart under Rafael Benitez, og ved siden av flere nye kjøp har også Mauricio Pellegrino og Sammy Lee kommet inn i trenerstaben. Tidligere rød Jason McAteer mener at spesielt det å få scouseren Lee tilbake på Melwood har vært et lurt trekk av manageren.

- Å få ham tilbake i klubben var en virkelig smart manøver av Rafa Benitez og jeg tror det har spilt en stor rolle i Liverpools gode start på sesongen, sier McAteer til liverpoolfc.tv.

- Liverpool har alltid tidligere hatt en link til "the boot room". Det var det samme med Phil Thompson, som kom tilbake for å jobben sammen med Gérard Houllier. Det er godt å se.

- Sammy's treningsøkter er fantastiske og han er en så positiv person, han vil ikke akseptere noe som gjør spillere i dårlig humør. Han er den mest smittende person du noen gang vil møte.

- I en fotballklubb vil det være ulike personligheter. Vi er ikke maskiner og Sammy vil fort ville ut hvem som er litt nedfor, hvem som behøver å få langt armen rundt skulderen, og hvem som trenger et spark bak.

- Å ha noen som kjenner til historien og fortiden til klubben er flott da det er noen spillere som kan komme til Liverpool å bli litt overveldet og ikke helt forstå hva dette dreier seg om. Sammy har imidlertid evnen til å løfte spillere, og han vil være glimrende å ha i garderoben. Hans behandling av personer er glimrende.

NB The Kopite har et langt og eksklusivt intervju med Jason McAteer i nr.3, som vil være ute til supporterklubbens medlemmer om en drøy uke.