- Jeg var ikke klar til å starte

Steven Gerrard mener det var riktig av Rafael Benitez å plasere ham på benken mot Man Utd. Scouseren er også usikker på om han kommer til å starte kampen i Marseille.

Liverpool ligger per dags dato seks poeng foran Manchester United på tabellen, og selv om det er tidlig i sesongen er det ikke tvil om at helgens 2-1 seier på Anfield ga de røde et stort løft.

- Dette var en enormt viktig seier. Når du slår et av de beste lagene i ligaen, gjør det godt med tanke på fremtiden. Du kan forstå at manageren sier at denne kampen var verdt mer enn bare tre poeng, uttaler Steven Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Defensivt er United svært gode, og har spillere i verdensklasse, så dette beviser at vi kan slå hvem det skal være. En seier som dette gir selvtillit til alle individer i denne klubben og ikke minst laget som enhet.

- Jeg er sikker på at United-spillerne nå innser at vi desperat ønsker å vinne tittelen. Det betyr så mye for supporterne og spillerne. Supporterne var utrolige på lørdag. Dette er et av våre beste resultater i Premier League de siste årene. Vi har spilt mange gode kamper på Anfield, ikke minst i Europa. Men vi har blitt kritisert en del for spillet vårt mot de andre topplagene.

- Nå blir det viktig å holde beina godt plantet på bakken. Vi skal ta med oss det positive fra denne kampen og bruke det til vår fordel i de kommende kampene.

Liverpool har nå vunnet begge sine to hjemmekamper i ligaen så langt, etter først å ha ligget under.

- Jeg satt på benken i ¾ av kamper, og det frydet meg hvor godt laget fungerte sammen. Man kunne lett ha blitt frustrert over deres tidlige scoring, og spilt nervøst, men vi reagerte perfekt. Arbeidsinnsatsen som ble lagt for dagen var fantastisk, og det er mye positivt å ta med seg fra denne kampen. Jo lenger tid det gikk, jo sterkere ble vi.

- Det var tøft å sitte på benken og se det hele, men jeg tror manageren tok en fornuftig beslutning angående min involvering i kampen. Jeg hadde kun gjennomført en hel treningsøkt på forhånd. Innerst inne ønsket jeg desperat å starte kampen, men vi skal spille 40-50 kamper til denne sesongen. Denne kampen kom litt for tidlig for meg, men jeg fikk noen minutter. Stemningen i garderoben etterpå var fantastisk.

- Jeg var ikke klar til å starte kampen. Jeg har trent for meg selv i ti dager. Det meste jeg kunne spille var 20-25 minutter. Nå får jeg noen treningsøkter foran tirsdagens kamp i Marseille, og vil være i bedre form. Men det vil være manageren som avgjør om jeg starter eller ei.

I Gerrards fravær styrte Javier Mascherano og Xabi Alonso midtbanen mot United.

- Javier var helt utrolig. Han følte nok at han hadde latt laget i stikken på Old Trafford i fjor, og slikt spill som han leverte på lørdag er akkurat hva vi ønsker fra ham. Hans arbeidsinnsats var utrolig, og han bryter hele tiden opp motstanderens spill.