- Jobben er gjort

Benítez glad for avansement, men det var en vanskelig kamp. De røde gå bort ballen for lett. Rafa ønsker 1.plassen. Gerrard, toppscoreren i CL, synes det var en god utført jobb.

Rafael Benítez innrømmer at han var glad bare for å se hans lag avansere til neste runde av Champions League. De røde sikret plassen i 1/8-finalen etter 1-0-seier over Marseille. Steven Gerrard scoret vinnermålet halvveis ut i første omgang. Benítez mener Liverpool var ikke var på sitt sitt beste.
- Vi må være positive. Vi spilte ikke den beste kampen, men vi scoret, forteller Benítez til Sky Sports.

- Vi hadde sjanser på kontringer, men jobben er gjort. Det er det viktigste.

- Det er klart vi var litt anspente. Vi visste at vi bare måtte vinne for å gå videre. Nå må vi tenke på Premier League. 

Benítez innrømmer Liverpool var dårlige i den siste tredjedelen på banen.

- Den siste pasningen [var dårlig]. Vi ga bort ballen for lett.

- Torres var en trussel, Gerrard var en trussel og Benayoun det samme. men de [Marseille] har gode spillere og hadde fart. De hadde klare sjanser, men de hadde det samme problemet som oss med den siste pasningen, noe som var forskjellen i dag.

Liverpool ligger på andre plass i gruppe D før den siste kampen mot PSV Eindhoven. Benítez targjerne 1.plassen.
- Vi vet at vi er kvalifisert. Vi må bare tenke på å komme øverst i gruppen.  Men jeg har sagt det før. For tre år siden havnet vi på første, men møtte Benfica og tapte. Da vi havnet på andre,  vant vi.

- Vi ønsker å vinne [siste kamp], men vi får se hvordan vi griper den an.


- Vanskelig kamp
Benítez ble også intervjuet av Liverpoolfc.tv.
- Det var en vanskelig kamp, men vi vant til slutt. Det var det viktigste.
  
- Jeg synes kampen var litt rar fordi vi scoret et mål og deretter angrep de, og vi kunne bare spille på kontringer. Vi spilte åpent mot et lag som har tempo og ferdigheter. Dette er alltid et problem.
  
- De måtte angripe, og de hadde tre spisser. De hadde også en eller to spillere mellom lagdelene. Så å styre fem spillerne med tempo og ferdigheter er ikke alltid lett.
  
- Vi kontrollerte ikke kampen og holdt heller ikke på ballen. Kampen var åpen, og de hadde for mye rom. De var alltid en trussel.
  
- Vi prøvde å få frem den siste pasningen hurtig til Torres noen ganger, og det er noe vi må analysere. Hovedsaken i dag var at vi vant og gikk videre. Så vi er virkelig fornøyde.

- Vi må forbedre ballinnehavet vårt. Vi må holde bedre på ballen. Vi gir den bort for lett.

Benítez kunne fortelle at han var fornøyd med å se Steven Gerrard sette inn vinnermålet. 
 - Vi vet at Gerrard er en offensiv midtbanespiller med en veldig offensiv mentalitet slik at han kan score mål. Han er en veldig viktig spiller for oss, og hans mål beviser det.


Lettet kaptein
Steven Gerrard scoret sitt femte mål i Champions League denne sesongen. Han og Lionel Messi er turneringens toppscorere. Det var en lettet Liverpool-kaptein som møtte Liverpoolfc.tv etter kampen.
- Det var nervøst, men det var en godt utført jobb, uttaler kapteinen.

- Vi ville ha de tre poengene og holde buret rent, og det fikk vi. Vi mistet kontrollen i andre omgang, og det er mange ting som vi må se på.
  
- Marseille fortjener kreditt fordi de var organiserte. Vi visste at det ville bli vanskelig fordi de kjemper for å bli med videre i turneringen. Men vi holdt sammen, forsvarte oss bra og forhåpentligvis vil folk i løpet av et par dager ha glemt andre omgangen og tenke på at vi er videre.
  
- Vi vet hva vi har å gjøre mot PSV den siste kampdagen. Vi har vært der før og vunnet, så vi har stor tro på det. Vi ønsker å vinne denne gruppen fordi jeg tror det er viktig når vi skal spille 1/8-finalen. Det er ingen lette kamper i denne turneringen. Hvis du vil ha noen slags form for fordel, så vil du vinne gruppen.

- Vi er gode på bortebane i Europa. Vi vet at vi kan reise og bevise det igjen.