- Juve henter ikke venstreback

Juventus har lenge blitt linket til John Arne Riise, men går i dag ut og sier de ikke kommer til å hente en ny venstreback i sommer. Owen er stor beundrer av Fernando Torres. På denne dag.

Juventus gjorde det strålende i sitt Serie A-comeback, og fikk med seg bronsemedalje og Champions League-plass etter en god sesong. I disse dager er de aktive på overgangsmarkedet, for å forsterke til sitt Champions League-comeback. "Den gamle dame" har allerede hentet inn Albin Ekdal, i tillegg til den tidligere Liverpool-linkede spissen Amauri. Xabi Alonso står også som kjent høyt oppe på italienernes ønskeliste, men venstrebacksposisjonen virker de å være fornøyde med. John Arne Riise har stadig blitt linket til klubben, etter at det ser klart ut at han ikke har noen fremtid på Anfield.

- Jeg kan bekrefte at vi kommer til å beholde venstresiden vår i forsvaret som den er. Cristian Molinaro og Paolo De Cegle vil kjempe om venstrebacksposisjonen, fordi de er to spillere vi har stor tro på. Vi ønsker å vise alle hvor langt vi kan nå med våre egenproduserte spillere, siteres daglig leder Jean Claude Blanc i italiensk presse i dag.

Roma, Aston Villa, Newcastle og flere spanske klubber har også blitt linket til nordmannen.

Michael Owen er stor beundrer av Fernando Torres
England og Michael Owen må som kjent se sommerens fotball-EM fra godstolen, etter at de ikke klarte å kvalifisere seg til mesterskapet. Dersom de hadde vært med, ville nok den tidligere Liverpool-spissen vært en het kandidat til toppscorertittelen. I dagens News of the World vurderer Michael Owen de han anser som de potensielle toppscorerne, og gir dem karakter på en skala fra en til ti på styrker og ferdigheter. Thierry Henry, Miroslav Klose, Luca Toni, og vår egen Fernando Torres - er spillerne Owen ser på som favoritter til å klare bragden Milan Baros klarte for fire år siden. Her er karakterene han ga Fernando Torres.

Hurtighet - 9/10
- Liverpoolspissen tok Premier League med storm i sin første sesong, og parkerte mange forsvarere med farten sin. Det som er med spanjolens hurtighet, er at den kommer med så mye aggresjon og høy tenning. Løpsstyrken hans er mer som en mellomdistanseløper enn en sprinter, og han bruker farten sin veldig effektivt.

Bevegelse - 10/10
- Å se ham i fullt firsprang er et fantastisk syn, og han kan terrorisere et forsvar. Bevegelsen hans er så direkte, og han går rett på mål, noe som gir ham mange scoringsmuligheter en mot en med målvakten. Han er vanskelig å stoppe.

Hodespill - 9/10
- Han er nesten like god på hodet som han er på bakken. Han er bygd for det, og er høy og atletisk. Liverpool har spilt på styrkene hans, og har gitt han god støtte med innlegg fra kantene, hvor han enten kan forsøke seg på mål eller stusse videre til en lagkamerat.

Samspill - 7/10
- Han minner meg om meg selv da jeg var yngre. Når han får ballen på utsiden av boksen tenker han kun på å få ballen tilbake så raskt som mulig og få den i mål. Det er en enkel filosofi, men farlig. Han liker å lure bak sisteforsvarerens skulder, få ballen av Steven Gerrard og så sprinte inn i rommet bak forsvaret.

Avslutninger - 10/10
- Han har to gode føtter, er glimrende i lufta, og har en så høy tenning. Det er kvalitetene som gjør han til en så god spiss, som gjorde at alle storklubbene så på han før han signerte for Liverpool. Han elsker å komme alene med keeperen, og klarer å være kald og bestemt når han er foran mål. Det er kjennetegnet for en ekte målscorer, avslutter Owen.

Det gir Torres totalt 45 poeng av 50 mulige. Til sammenligning ga han Miroslav Klose 38 poeng, Luca Toni 40 poeng og Thierry Henry 44 poeng.

På denne dag
Det er i dag fire år siden Rafael Benítez sa opp stillingen sin som manager i Valencia, etter å ha ledet dem til sin andre ligatittel og en UEFA-cup trium. Femten dager senere ble han bekreftet som Liverpools nye sjef.

Det er også seks år siden El-Hadji Diouf ble hentet fra Lens for 10 millioner pund. Senegaleseren, som hadde et fantastisk VM-sluttspill i 2002, ble aldri noen hit på Anfield, og scoret kun seks mål på 80 kamper i den røde trøya. Han gikk så på lån til Sam Allardyce sitt Bolton, før de kjøpte ham året etter for 4,5 millioner pund. 0