- La oss gjøre dette interessant

Rafael Benitez er overbevist om at Liverpool kan fortsette å korte ned avstanden til topplagene. McManaman tror Liverpool kan vinne ligaen. Australske fans topper listene.

Rafa ser oppover
Rafael Benitez tror Liverpool kan fortsette å korte ned avstanden til de tre topplagene Manchester United, Arsenal og Chelsea når han og laget nå går inn i den viktigste perioden av sesongen.

Manageren mener hans lag har vært utsatt for urettferdig kritikk denne sesongen og tror at mange tvilere vil innse at de har tatt feil hvis de kan fortsette på vinnersporet i nøkkelkamper mot Manchester United, Everton og Arsenal.

- Hvor nær vi er toppen vil være svært interessant. Vi har blitt kritisert hele denne sesongen, men la se hvor vi er om tre-fire uker. Vi har viktige kamper og hvis vi vinner disse så vil vi være nærmere toppen. Det vil gi oss selvtillit å slå Manchester United. Slår vi Everton etter det vil vi være enda nærmere. Kanskje, kanskje kan vi være enda nærmere dersom vi ikke snakker så mye om dette. Har vi noe å bevise? Kanskje, men bare hvis vi kan fortsette å ta trepoengere, sier Rafa.

Hvis The Reds kan fortsette på vinnersporet til åtte seire på rad etter søndagens kamp på Old Trafford, så vil Liverpool gå inn i lokalderbyet med Everton med en selvtilllit som kan gjøre at de kan skape en stor avstand ned til sine blå konkurrenter om fjerdeplassen.

Men Rafael Benitez er ikke særlig interessert i å se så langt framover. Alt fokus er nå rettet mot å lede Reds til den første seieren mot United siden 2004.

- Vi har en tøff utfordring. Etter seirene hjemme over West Ham, Newcastle og Reading, venter større oppgaver. Vi trengte de sju seirene vi har nådd for å være klare til de store oppgavene som nå venter. Vi har fem virkelig store og vriene kamper; tre mot Arsenal, pluss Everton og Manchester United. Vi må ta en kamp om gangen. I dette gamet kan du ikke begynne å bekymre deg over kamper som venter om to-tre uker. Du må være hundre prosent fokusert om den neste kampen. Den første er viktigst. Fortsetter vi på vinnersporet, er det lettere å gå løs på den neste. Å tenke for langt fram er bare bortkastet tid, sier Benitez.

Rafa var svært godt fornøyd med sesongåpningen.

- Vi startet med å spille godt og vinne kamper. Vi scoret mange mål og hadde ikke tapt en kamp inntil desember. Nå har vi bare tapt tre ligakamper. Problemet har bare vært alle uavgjorte kampene. Vi vet det, og ergrer oss over dem. Hvis vi bare hadde fått tre poeng ut av tre av de kampene der vi kun skaffet oss ett, så hadde dette sett ganske mye annerledes ut, sier spanjolen.

Seier søndag og Liverpool kan vinne, sier McManaman
Steve McManaman tror Liverpool med seier over Manchester United på Old Trafford søndag kan være med i tittelkampen i Premier League.

The Reds har vist god form de siste ukene, og dette har kuttet avstanden til toppen til bare åtte poeng, og klubbens tidligere ving føler de kan skape en sensasjon når status gjøres opp i midten av mai.

- Kanskje dette i stedet for et race mellom tre lag, kan bli en thriller mellom fire lag. Vinner Liverpool over United, så kan ingen avskrive dem, sier McManaman til Setanta Sports.com.

Den tidligere Liverpool-stjernen fra 1990-tallet er nå fotballekspert på TV-kanalen Setanta Sports.

- Da vil de røde være bare fire eller fem poeng bak og du vet aldri hva som skjer med londonlagene Chelsea og Arsenal. I øyeblikket så er dette en kamp mellom tre lag, men på denne tida i neste uke, så kan det hende at jeg har en annen oppfatning av situasjonen, sier Macca.

Han har noen oppfatninger om spillerne i sin gamle klubb.

- Javier Mascherano har vært utrolig bra og er en fantastisk spiller. Han er flink til å bryte opp spillet og gjør den defensive jobben på beste måte. Fernando Torres er også en fantastisk spiller. Den mannen kan jo ikke stoppe å score mål, sier Steve McManaman.

Han har også en oppfatning om situasjonen der Reading ropte på straffespark for det de mente var hands på Steven Gerrard.

- Jeg synes ikke det var straffespark. Du ser det i mange situasjoner, der det blir skutt på kort avstand og de treffer armen til de forsvarende spillerne. Det er ingenting de kan gjøre for å unngå å bli truffet, sier McManaman.

Australske røde topper listene
Bill Shanklys berømte utsagn om at "først er først og andreplass er ingenting" har nå blitt en sang med det australske bandet Gyroscope. Denne uka føk bandet, som er svorne Liverpool-tilhengere, til topps på listene "Down Under".