- Mascherano er en syndebukk

Liverpool har fram til kl 13.00 for å levere inn en eventuell appell på suspensjonen for Javier Mascherano. 77% sjanse for avansement i Champions League, viser statistikken.

Etter å ha sonet den obligatoriske utestengelsen på en kamp, mot Everton, som følge av to gule kort på Old Trafford, ble Javier Mascherano ilagt ytterligere karantene på to kamper for ikke å ha forlatt banen umiddelbart etter å ha blitt vist det røde kortet.

Liverpool sier i dag at man mener argentineren er blitt en syndebukk, og gjort et eksempel ut av, etter at fotballforbundet uken før fikk mye kritikk for ikke å ha aksjonert etter at Ashley Cole (Chelsea) viste arrogant oppførsel mot dommeren uten å bli straffet for det.

- Etter min mening, har han (Mascherano) blitt gjort til syndebukk for FA's manglende evne og effektivitet når det gjelder håndteringen av Ashley Cole, sier Graham Bean, som representerer Liverpool.

Liverpool føler at man er urettferdig behandlet i forhold til tidligere lignende tilfeller med John Eustace hos Watford og Emmanuel Adebayor i Arsenal, hvor begge spillerne kun fikk en kamp i tillegg for upassende oppførsel.

Mascherano står nå foran en ytterligere suspensjon som vil holde ham utenfor ligakampene mot Arsenal og Blackburn. Liverpool FC vil nå måtte vurdere om man skal la saken ligge, eller appellere både av prinsipiell årsak og i troen på at man har en god sak.

Det er liten tvil om at dette er en prestisjesak for forbundet og at det kan bli vanskelig å få omgjort avgjørelsen. Til morgendagens ligakamp mot Arsenal er det uansett ventet at Rafael Benitez vil spare en del av sine nøkkelspillere, midt i en uke hvor man kjemper om avansement til semifinalen i Champions League mot samme klubb.

Ifølge statistikk skal det være 77% sjanse for at Liverpool avanserer på bekostning av Arsenal i Mesterligaen, med utgangspunktet som ble gitt etter 1-1 på Emirates.