- Mer å gå på offensivt

Liverpool har vist mental styrke og fått en god sesongstart poengmessig, men Rafa Benitez understreker at hans mannskap har mer inne ikke minst angrepsmessig.

 Liverpool har denne sesongen snudd kamper mot Middlesbrough, Manchester United og Marseille fra 0-1 til 2-1, og de har avgjort kamper mot Standard Liege og Sunderland med sene seiersmål. I sum betyr det en god sesongstart for de røde fra Anfield.

Foran dagens kamp mot Stoke er det imidlertid bare Steven Gerrard som har scoret mer enn ett mål i 2008/09, og man er også spent på hvordan Rafael Benitez vil sette opp sitt lag med typer som Gerrard, Torres, Keane og Kuyt i troppen. Gerrard og Torres hadde stor suksess som spisspar mot slutten av forrige sesong, og spilte sammen i Marseille, mens dyrkjøpte Robbie Keane og lojale Dirk Kuyt også foretrekker å spille sentralt lengst framme.

- Vi må huske på at Fernando kom tilbake sent sammen med Alvaro Arbeloa, Xabi Alonso og Pepe Reina etter EM. Siden ble han skadet, forklarer Rafa på at Torres ikke helt har kommet i gang ennå.

- Det er annerledes for en angriper enn en midtbanespiller eller en forsvarer siden de er under mer press og det er vanskeligere hvis du har vært skadet. Sakte men sikkert vil han sammen med andre spillere bli bedre. Det vesentlige er at det har vært vanskelig for ham med den pre-season han hadde og fordi han har vært ute med skade.

- Torres er ikke 100% og mot Marseille måtte vi bytte ut ham og Gerrard. De er ikke på sitt vanlige nivå fysisk og jeg ville være virkelig bekymret hvis de var det nå siden det ville bety at de ville slite om to måneder.

- Hvis laget begynner å spille bedre vil det bli lettere for Torres, Keane eller Gerrard å score mål, fortsetter Liverpools manager.

- Gerrard bak Torres er en av mulighetene vi har. De spilte sammen i Marseille og det er viktig å vite at du kan bytte spillere og system og likevel vinne. Det har vist seg at å spille Torres og Gerrard gir gode resultater, da de har scoret 29 mål sammen på 24 kamper.

- Da vi kjøpte Robbie Keane visste vi at vi fikk en angriper som kan score 15 mål hvert år. Spørsmålet er hvordan du skal få lagt til målene fra Keane til målene fra Torres og Gerrard. I det minste har vi nå muligheten til å gjøre forandringer i løpet av en kamp.

- Dirk Kuyt er den rette spilleren for alle managere. Han arbeider hardere enn noen andre, han er alltid positiv, alltid klar til å hjelpe sine lagkamerater. Hvis du sier at han må spille keeper, da vil han gjøre det som best han kan.

- Kuyt kan bytte posisjoner i løpet av en kamp, og nylig spilte han angriper ved siden av Keane mot United. Det er hans beste posisjon, men vi må bruke han slik det er best for laget. Han er en lagspiller.

Rafa vil imidlertid ikke antyde hvilken formasjon og hvilket lag han har tenkt å benytte i ettermiddag mot Stoke.

- Det viktige for oss er å spille vårt spille og holde ballen langs bakken. Vi vet at vi vil måtte gi dem innkast, frispark og corerne, men vi spiller på Anfield slik at vi må kontrollere kampen.

Avspark er kl 16.00 og vi vil følge kampen live med hurtige rapporter og spillervurdering her på liverpool.no. Ønsker du å få tilsendt alt det vesentlige som skjer via SMS, kan du få det ved å sende LFC LIVE START til 2180.