- Miljøforandring bra for Voronin og Finnan

Benitez tror at Voronin og Finnan vil nyte godt av et miljøskifte, etter at duoen ble sendt ut Shankly Gates på transfervinduets siste dag. 95 år siden Shanklys fødsel. Newby til Burton.

Etter travel handelsvirksomhet på transfervinduets siste dag i går, kan Liverpool-manager Rafael Benitez nå konsentrere seg fullt og helt om det sportslige igjen. Spanjolen har i løpet av sommeren hentet inn seks nye fjes til sin førstelagstropp. Sidebackene Philipp Degen og Andrea Dossena, reservekeeper Diego Cavalieri, spissene Robbie Keane og David N'Gog, og sist men ikke minst, venstrevingen Albert Riera. Til sammen har disse spillerne kostet rundt regnet £40M. Samtidig har Benitez solgt spillere for drøyt halvparten av dette beløpet, så nettutgifter på spillerkjøp i sommer beløper seg til i underkant av £20M. Ett tall som er tett oppunder det man på forhånd forventet at manageren fikk til rådighet i dette transfervinduet.

Tidligere i sommer forsvant John Arne Riise, Anthony Le Tallec, Harry Kewell, Peter Crouch, Danny Guthrie og Scott Carson. I går slo Steve Finnan og Andriy Voronin følge ut Shankly Gates. Benitez tror at de to sistnevne avgangene vil være til fordel for spillerne det gjelder.

- Det er bra at vi nå kan konsentrere oss om fotball og laget igjen. Andriy Voronin trengte spilletid, og med den harde konkurransen om plassene vi har i angrepet ville det bli vanskelig for ham her. Hertha Berlin er en stor klubb, så dette er en god overgang for ham, sier manageren til liverpoolfc.tv.

- Steve Finnan inngikk i avtalen som brakte Albert Riera til oss. Vi vurderte det som en god løsning for klubben. Vi har kjøpt Philipp Degen og vi har også Alvaro Arbeloa i den posisjonen. Men Finnan har vært en tro tjener for klubben. Han er en stabil spiller, noe som er viktig i enhver posisjon, og spesielt på sidebackene, avslutter Benitez.

95 år siden Shankly ble født
Det er i dag 95 år siden Bill Shankly ble født i Glenbuck i Ayrshire, som den niende av ti søsken. Den yngste av fem gutter. Skotten skulle bli en av de viktigste personene i Liverpools historie. Han vant tre ligatitler, FA-cupen 2 ganger, samt UEFA-cupen i sin tid som manager på Anfield, og har i ettertid fått æren for å ha lagt grunnlaget for det moderne Liverpool FC.

Newby til Burton
Den tidligere Liverpool-reserven Jon Newby har blitt lånt ut fra den skotske andredivisjonsklubben Morton til Blue Square Premier-klubben Burton Albion. Den 29 år gamle spissen vil der spille under en annen tidligere Liverpool-spiller. Nigel Clough er nemlig manager i Burton. Newby trente for øvrig med Burton i sommer, etter å ha blitt frigitt av Morecambe, men valgte altså heller skotsk fotball da tilbudet kom fra Morton. Nå vil han likevel spille for Burton frem til januar. Newby har også vært innom Bury, Huddersfield og Wrexham etter at han forlot Liverpool.