- Nå må vi beholde fokus

Fabio Aurelio uttaler at det ville være fantastisk å vinne ligaen i år, men understreker at det i så fall er utrolig viktig å beholde fokus i et forsøk på å stå distansen.

Fabio Aurelio mener det vil være en større prestasjon å vinne ligaen med Liverpool enn det var å vinne La Liga med Valencia. Venstrebacken var med på å vinne den spanske ligaen under Rafael Benitez både i 2002 og 2004.

- Vi er i en god posisjon nå, og må holde koken fremover. Vi har startet sesongen bra, og nå er utfordringen å henge med i toppen fremover. Det er vanskelig å spille fotball i ni måneder på et så høyt nivå og konkurrere på flere fronter, men vi har en tropp nå hvor det er minst to spillere som konkurrerer om hver posisjon, uttaler brasilianeren til Liverpoolfc.tv.

- Dette er den beste troppen jeg har vært en del av i Liverpool. Samholdet mellom spillerne er bra, og alle vet at de må kjempe for plassen sin. Vi jobber hardt på samtlige treninger for å gjøre en best mulig jobb, og det viser at holdningene i troppen er de rette.

- Situasjonen minner meg om den i Valencia. Klubben har ventet så lenge på en ligatittel, og jeg ser definitivt de samme kvalitetene i dette laget som vi hadde der. Forskjellen på den første gangen vi vant tittelen i Valencia er at den gangen startet vi ikke sesongen bra, og var 6-7 poeng bak på et tidspunkt. Mot slutten hadde vi en utrolig seiersrekke og slo Real Madrid med åtte poeng. Nå er vi i en mye bedre posisjon, er stinne av selvtillit, og ligger i toppen av tabellen. Nå handler det om å stå distansen.

- Rafa har erfaring med å vinne titler, så han vet å holde oss fokuserte og holde moralen på topp. Han og Sammy Lee er gode til å motivere spillerne.

- Det er paralleller til det som skjedde i Valencia når det gjelder rotering av spillere. Rafa vet når han må hvile spillere, og i 2002 hadde vi friskere bein enn de andre klubbene mot slutten av sesongen fordi han hadde hvilt spillere på riktig tidspunkt.

- Vi får hard konkurranse fra klubber som Chelsea, Manchester United og Arsenal, men vi vet vi er i stand til å konkurrere med dem. Det er en vanskelig liga, men vi har tro på oss selv. Vi har en god mulighet til å oppnå noe stort denne sesongen, men det er fortsatt lenge igjen og vi må beholde fokus.

- Når en kamp er over og du har vunnet og tatt nye tre poeng, tenker du bare at enda en kamp er over, og at det er en kamp mindre igjen å spille. Det er viktig å huske at sesongen er lang. Alt jeg kan si for øyeblikket er at vi føler oss sterke, vi har selvtillit og tror vi kan oppnå noe stort denne sesongen. Det ville ha vært fantastisk å vinne ligatittelen.