- Nå må vi holde beina på jorda

Rafael Benitez ber både spillere og supportere om å beholde fokus, og ikke ta helt av, etter 2-1 over Man Utd på lørdag. Prat om ligamesterskap vil han ikke høre snakk om ennå.

Rafael Benitez maner nå sine spillere til å holde beina godt plantet på jorda etter helgens jubelscener mot Manchester United.

- Vi visste før denne sesongen at vi måtte gjøre det bedre mot topplagene, og seieren på lørdag var viktig med tanke både på poengene og selvtilliten. Disse kampene er mer eller mindre sekspoengskamper, og seieren gir oss selvtillit til møtene med de andre topplagene. Folk forstår nå at vi kan slå hvem som helst, sier manageren til Liverpool Daily Post.

- Min jobb blir nå å roe ned spillerne, og få dem til å fokusere på de kommende kampene. Nøkkelen blir å jobbe like hardt som vi gjorde på lørdag.

- Som manager må du beholde fatningen dersom fansen begynner å skru opp forventningene. Vi har bevist at vi kan slå United med de spillerne vi har kjøpt i sommer. Vi har selvtillit nå. Men det er fortsatt tidlig i sesongen.

- Vi startet også veldig godt i fjor, men denne sesongen har vi gjort det samme uten å spille opp mot vårt beste. Dersom vi kan forbedre oss spillemessig vil det være bra for resultatene.

- Vi forventet ikke å slippe inn et så tidlig mål, så vi måtte jobbe meget hardt for seieren. Når du slipper inn mål vet du aldri hva reaksjonen blir. Men det faktum at Uniteds mål kom så tidlig, ga oss kanskje den tiden vi trengte til å snu kampen.

- Det beste med det hele var å se hvor godt spillerne jobbet sammen. Innstillingen var flott, og så snart vi fikk det første målet visste jeg at vi kunne vinne kampen. Vi var best i andre omgang. Før pause var de bedre balansert enn oss, og vi måtte justere litt på noen småting. De gjorde et par forandringer, og det gjorde vi også. Det utgjorde forskjellen.

- Arbeidsmengden som Javier Mascherano tok på seg på midtbanen var fenomenal. Han gir andre spillere mer frihet. Benytter vi Gerrard vet vi at han får mer rom når Javier er på banen. Javier er virkelig viktig for laget. Momo Sissoko løp også mye, men Javier Mascherano er bedre til å posisjonere seg, og har rutinen som kreves.

Helgens 2-1 seier var første gang Liverpool har kommet tilbake og vunnet etter å ha ligget under mot Man Utd siden november 1985. Den gangen bidro to mål fra Jan Mølby til at de røde snudde en ligacupkamp på Anfield.