- Nyter øyeblikket

Xabi Alonso feirer å ha vært med på Spanias store triumf, og har ingen umiddelbare planer om å tenke på sin fremtid.

Xabi Alonso var riktignok ikke med i den foretrukne startelleveren til Spania men Liverpools midtbanespiller gjorde flere gode innhopp, bl.a. i finalen, i tillegg til at han var banens beste mot Hellas i den eneste matchen han var på banen fra begynnelsen av. Hvorvidt han vil være Liverpool-spiller til neste sesong er hva nå mange spør seg rundt Anfield, siden det ligger i kortene at 26-åringen går til Juventus for å finansiere et kjøp av Gareth Barry. I et intervju med journalisten Guillem Balague sier Xabi at han nå først vil suge på EM-karamellen, før han i det helt tatt vil tenke på hva fremtiden bringer.

- Vi syntes å ha funnet den perfekte balansen i laget, hvor alle visste sin jobb og alle jobbet hardt for hverandre. Alle helt fra begynnelsen, inkludert spillerne på benken, dro alle i samme retning.

- Denne seieren viste det sanne nivået på spansk fotball, men det er ikke noe som har skjedd over natten. Nå fungerte alt som skal fungere for at man kan bli mestere. Vi fortjente å vinne ut fra de kampene vi spilte i mesterskapet.

- Vi har vår stil, men jeg tror fortsatt vi vil se mange forskjellige måter å spille på også i fremtiden. Vi spiller på våre måte fordi det passer for oss og våre kvaliteter. Det er ikke mange lag som kan spille slik.

- Nå nyter jeg bare øyeblikket. Det er utrolig og vi går rundt som om det var i en drøm. Dere skulle ha sett hvordan det var i vår garderobe etter finalen. Jeg har ikke hatt muligheten til å sette meg ned å la det hele synke inn. Da vil jeg se tilbake og tenke på hva man kan lære av det. Nå er det eneste som teller at vi er mestere.

- Dessverre så er vi atskilt fra det som skjer i Spania. Vi vil få en følelse av det når vi kommer til Madrid, men det er vanskelig å forestille seg hvordan det er i alle byer og steder rundt omkring i landet.

- Det hele er et uforglemmelig øyeblikk som kaller på følelser og er en heder for mange, ikke bare de ute på banen. Seieren er for min baby, min samboer og hele min familie. Denne seieren er også for alle de som ikke kunne være med oss, spesielt Genaro Borrás (lagets lege som nylig døde) og Antonio Puerta (spansk fotballspiller som døde tragisk ved starten av siste sesong).

- Jeg vet ingen ting om min fremtid akkurat nå. Jeg tenker kun på å reise på ferie, sette meg tilbake og slappe av. Jeg vil få mulighet til å tenke på hva som skal skje angående min fremtid senere. Vi får se når jeg er tilbake fra ferie.