- På tide å vinne på Emirates

Liverpool har aldri vunnet på Emirates, og Pepe Reina har aldri holdt nullen mot Arsenal. Det synes han det er på tide å gjøre noe med. Henry frykter Torres, om spissen blir friskmeldt.

Jose Reina tror at Liverpool kan klare å beholde tetplasseringen i Premier League også etter søndagens kamp på Emirates. Arsenals nye storstue har tradisjonelt sett ikke vært en av de banene hvor Liverpool har likt seg best, noe de tre foregående kampene der vitner om. Men Reina tror at de røde kan vinne hvor det skal være denne sesongen.

- Vi har ikke så mange gode minner fra våre besøk på Emirates. Arsenal har spilt veldig bra mot oss når vi har vært på besøk der, mens vi ikke har spilt opp mot vårt beste. Denne gangen tror jeg det blir annerledes, ettersom vi leder ligaen. Jeg mener det løfter spillet ditt når du leder. Vi har aldri vunnet på Emirates før, men nå er kanskje tiden inne, undrer målvakten seg.

- Det er mulig å vinne hvor som helst. Men vi må ha stor respekt for Arsenal og spille for å vinne, som vi alltid gjør, sier Reina til Liverpoolfc.tv.

- Vi har allerede vunnet på Stamford Bridge denne sesongen, noe vi også har slitt med de siste årene, så vi har tro på at vi kan gjøre det samme på Emirates.

Arsenal har vært veldig ustabile denne sesongen. De har slått lag som Manchester United og Chelsea, men har tapt mot lag som Hull, Stoke og Fulham. Dette er noe som Reina har merket seg.

- Arsenal har fantastiske spillere og en god tropp. De er i stand til å oppnå store ting. De slo Manchester United hjemme og vant på Stamford Bridge, så vi vet det blir en virkelig tøff kamp.

- Det virker som de er på sitt beste mot de store lagene. Måten de spiller på gjør dem bedre skikket til å møte toppklubbene, ettersom disse tillater dem å spille den fotballen de satser på. Mot mer fysisk robuste lag vil de slite litt på grunn av sin spillestil.

Reina har vunnet tre strake Golden Glove etter at han kom til Liverpool i 2005, men mot Arsenal har han fortsatt til gode å holde nullen.

- Arsenal scorer mange mål, og slik har de spilt i årevis nå. Det blir vanskelig å holde nullen mot dem. De har et av de farligste angrepene i verden, og gjør mange, mange mål. Van Persie har mange kvaliteter, mens Adebayor komplementerer ham med kraftfullt spill og styrke.

- Klarer vi å holde formasjonene og spille kompakt kan vi imidlertid gjøre det vanskelig for dem, og vi er kapable til å score når som helst. Men vi vet det blir en veldig tøff kamp.

En seier på Emirates vil sørge for at Liverpool tar jul på toppen av tabellen, samtidig som forspranget ned til Arsenal økes til 11 poeng. Reina håper at lagets gode form på bortebane skal bidra til at de klarer nettopp dette.

- Ligaen avgjøres over ni måneder, så vi kan ikke snakke om at Arsenal er ute eller inne av tittelkampen før det gjenstår fem kamper av sesongen. Klarer vi selv å vinne enda flere bortekamper, vil vi sanke enda flere poeng. Vi må bare fortsette å spille slik vi har gjort på bortebane denne sesongen, og i tillegg prøve å finne den samme gode rytmen på Anfield også, avslutter Reina.

Henry er spent på om Torres er tilbake
Tidligere Arsenal-spiss Thierry Henry tror at Arsenal vil få en tøff test dersom Fernando Torres er tilbake etter skade på søndag. Det er fortsatt uklart om Torres gjør comeback etter hamstringskaden som har holdt ham utenfor Liverpools siste fire kamper.

- Torres er enestående. Han har vært det lenge, men folk i Spania skjønte det ikke før han dro herfra. Nå ser de hvor god han er, uttaler Barcelona-spilleren til Liverpoolfc.tv.

- Han er en fantastisk spiller, med hurtighet, styrke og flott ballkontroll. Torres kan avslutte både med venstre og høyre fot, og han bevarer roen foran mål.

- Liverpool formelig skrek etter en slik spiller, som kunne hjelpe dem å vinne ligaen, og nå har de ham. Når du har en spiss som kan score 30 mål i sesongen er du vanligvis ikke langt unna toppen.

- Det er flere utrolig gode spisser i Premier League, men Torres er hakket bedre enn de andre.

Liverpools nummer ni gjorde 33 mål i sin debutsesong i England, noe som er sju mer enn hva Henry selv klarte i sin første sesong på øyriket.

- Torres er 24 år gammel, så jeg ser ingen grunn til at han ikke skal score 30 mål hver sesong. En spiller når sitt toppnivå når man er 28 eller 29, og når man spiller på Liverpool vil man alltid få sjanser.

- Alle spillere er ulike. Jeg synes Torres er en utrolig spiller som jeg liker å se spille. Han har sin stil, akkurat som Ian Rush hadde sin egen stil, og jeg har min. Det er vanskelig å sammenligne spillere.