- Rafa har forbedret spillet mitt

Gerrard innrømmer at han ha blitt en bedre spiller takket være Benítez. Gerrard mener han er god for 15 mål per sesong. Torres har også vært viktig. Barnes glad for å trene Jamaica.

Steven Gerrard mener Rafael Benítez har hjulpet ham til å bli en bedre spiller på de fleste områder. Liverpool-kapteinen forventes å være tilbake i startoppstillingen mot Everton etter å ha blitt hvilt mot Crewe.
- Etter at Rafa kom, har spillet mitt gjort kjempeskritt, forteller Gerrard til LFC Magazine.

- Ok, han benyttet meg i mange ulike posisjoner, men jeg føler meg langt mer komfortabel nå når jeg har spilt omtrent over hele banen.

- Jeg fortrekker å ha en manager som Rafa. Han forteller meg når jeg gjør feil og hvor jeg trenger å omstille meg litt.

- Han er en type manager som ikke tar lett på noe. Jeg har spilt for managere som kanskje ikke vil ta deg på ting du gjør feil. Det vil ikke føre deg videre, gjør det? Rafa har tatt meg opp på neste nivå.

- Det er i noen kamper jeg må jeg må skifte spillestil. Hvis det for eksempel er en storkamp, innser jeg at jeg ikke bare kan løpe inn i straffefeltet hele tiden.

- Det er stunder hvor jeg må være mer disiplinert. Vi får vente og se hvor jeg vil spille mesteparten av sesongen.

- Men jeg vet at jeg kan passe i flere posisjoner og gjøre en jobb for laget.

Gerrard innrømmer også at Fernando Torres' ankomst har hatt stor betydning. De to scoret til sammen 54 mål forrige sesong. Gerrard har spilt i en noe dypere rolle denne sesongen, men Gerrard er likevel sulten på like mange nettkjenninger som i 2007/08.
- Fernando hjalp mye på spillet mitt forrige sesong, ikke bare når det er snakk om mål, men for hele laget generelt.

- Han skapte alle slags problemer for forsvarerne. Når de bekymret seg for ham, snek jeg meg inn og scoret et par.

- Jeg tror at den offensive rollen like bak Torres hjalp på scoringsantallet mitt forrige sesong. Jeg likte å spille der.

- Manageren vet hvis det er skader eller at han rett å slett ønsker å benytte meg der fremme, så kan jeg spille i den rollen.

- Jeg setter meg ikke et mål om antall scoringer, men hvis man ser på måten jeg spiller på, som offensiv midtbanespiller eller bak Fernando, så forventer jeg 15 mål eller lignende per sesong.

Barnes glad for å trene Jamaica
John Barnes ble nylig utnevt til ny landslagssjef for Jamaica. Den tidligere vingen er stolt av å få oppdraget.
- Det er en enorm ære å få ledet landet sitt. Jeg har forsøkt å komme tilbake til fotballen i mange år. Så dette er en stor mulighet til å bli involvert.

- Det kommer til å bli veldig vankelig å nå VM 2010. Men en jobb blir bare tilgjengelig når noen mister jobben, og de mister bare jobben når laget ikke gjør det bra.

Jamaica står bare med ett poeng på tre kamper. Alle kampene har vært spilt borte, men Barnes håper på god poengfangst i de tre hjemmekampene.
- De første tre kampene er alle hjemme - først mot Mexico og Honduras. Jeg kommer ikke til å være involvert i de to kampene grunnet det kontraktmessige. Så jeg får ikke kontroll i de to kampene.

- Enten så vil vi ikke være kvalifisert for 2010 eller så vil vi ha mulighet til å gå til neste kvalifisering når vi møter Canada i november.

- Dagene er forbi da en manager eller trener kan tenke langsiktig angående hva man ønsker å oppnå - kanskje 2010, kanskje 2014 eller lignende. Man må tenke kortsiktig, og det er å vinne fotballkamper.

- Vi må forsøke å vinne mot Canada uansett om vi er videre i kvalifiseringen eller ikke. Fabio Capello har funnet ut at man kun er én kamp fra katastrofe eller å være høyt oppe. Vinner man én kamp, så er man verdensmester. Taper man, så er man dårligst i verden.

- Forventningene er veldig, veldig store. Jeg ser frem til å ta det kamp for kamp og forsøke å få Jamaica til å bli konkurransedyktige.

- I juni, avhengig av mitt forhold til spillerne og hvordan det går med Jamaica, kan vi fortsette sammen eller gå hver vår vei.