- Rafa har nå vår fulle støtte

Tom Hicks forteller at planen om å erstatte Benitez med Klinsmann ble avlyst etter møtet eierne hadde med manageren den 16.desember. Nå har Rafa angivelig eiernes fulle støtte.

Tom Hicks avslører altså i dag at han og George Gillett hadde samtaler med Jürgen Klinsmann om managerjobben i Liverpool FC. Møtet fant sted i Hicks sitt hus i sør-California sent i november, i forbindelse med den amerikanske høytiden Thanksgiving. Dette var samme uke som Benitez holdt sin bisarre pressekonferanse, der han til stadighet gjentok at han skulle konsentrere seg om å trene og lede laget sitt.

Klinsmann skal ha hatt med seg sin kone Debbie på møtet, hvor han skal ha blitt fortalt at han var den ideelle mannen til å lede Liverpool fremover om Benitez enten forlot klubben eller ble sparket.

Dagens avsløringer bidrar lite til å forbedre samarbeidsklimaet mellom eierne og manager Benitez, og vil nok få spekulasjonene rundt klubben til å nå nye høyder. Hicks innrømmer overfor Echo at han tvilte på at Liverpool ville gå videre i Champions League etter tapet for Besiktas. I tillegg var kommunikasjonsproblemene med Benitez årsaken til at eierne mente at de måtte ha en plan klar dersom Benitez sa opp jobben i Liverpool selv eller ble sparket. Inn ville man altså ha Klinsmann, som tok Tyskland til semifinalen under VM på hjemmebane, men som aldri har ledet et klubblag.

- I november, da det var overhengende fare for at vi ikke skulle gå videre i Champions League, samtidig som vi ikke spilte bra i Premier League og vi hadde kommunikasjonsproblemer med Rafa angående transfervinduet i januar, møtte vi Jürgen Klinsmann for å lære så mye som vi kunne om engelsk og europeisk fotball, forteller Hicks til Echo.

- Han var en veldig imponerende mann. Vi prøvde å forhandle frem en løsning, som en forsikringspolise, der vi ønsket ham som vår manager dersom Rafa noen gang skulle bestemme seg for å forlate vår klubb til fordel for Real Madrid eller andre klubber, slik det gikk rykter om i pressen i England, eller om vår kommunikasjon med ham brøt fullstendig sammen av en eller annen grunn.

Hicks hevder at det var først etter møtet eierne hadde med Benitez etter Manchester United-kampen den 16.desember at de bestemte seg for å droppe interessen for Klinsmann. Og Hicks insisterer nå på at Benitez har både hans og George Gilletts fulle støtte.

- Etter at George og jeg hadde et langt og produktivt møte med Rafa etter Man Utd-kampen la vi alt dette bak oss, ettersom vi fikk Rafas forsikringer om at han ønsket å bli i Liverpool.

- Vi kom aldri til enighet om en avtale med Jürgen, og vi er begge glade for den flotte muligheten han har fått til å returnere til Tyskland og lede en stor klubb der. Rafa har vår støtte, og kommunikasjonen har blitt betraktelig bedre. Foster, Rick Parry og Rafa har nå jevnlige møter på Melwood hver mandag morgen.

- De to eierfamiliene prøver også å ha et telefonmøte hver mandag ettermiddag, slik at vi er sikre på at alle snakker samme språk. Vi ønsker alle å vinne kamper.