- Seier mot United vil gi oss et løft

Rafael Benitez drømmer om tre poeng mot Manchester United i morgen. Det tror han vil gi laget det løftet man trenger med tanke på resten av sesongen.

Liverpool-manager Rafael Benitez håper at en seier over Manchester United skal gi hans lag et løft etter en heller svak start på sesongen rent spillemessig.

- Disse kampene mot toppklubbene er alltid viktige. Det er i teorien kun tre poeng som står på spill, men vi vet alle at det ikke er den hele og fulle sannheten. Dersom vi slår dem, vil det være verdt langt mer for oss i vår nåværende posisjon på tabellen. Vår selvtillit vil øke, og alle vil få et løft. Men selv om vi skulle vinne, så vil det være alt for tidlig å begynne og snakke om ligatittelen, slo Rafa fast under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Vi vet vi har en svak statistikk mot Manchester United, men jeg føler vi har blitt bedre som lag. Vi får se hvor nærme vi er, la han til.

United-manager Alex Ferguson antydet tidligere denne uken at Robbie Keane ikke er verdt  £20M. Dette ble selvsagt Benitez konfrontert med.

- Jeg ble overrasket over at han stilte seg undrende til prislappen til Keane. Kanskje han burde studere hvor mye han selv betaler for en rekke spillere hver sesong. Sist vi møtte dem hadde de spillere verdt rundt £70M på benken, repliserte Rafa.

- Kanskje var Alex overrasket over at Robbie var så billig, ettersom han selv betalte over £30M for hans spisskollega i Tottenham, Berbatov. Overgangssummen han betalte for Tevez kan komme opp i £35M, og han betalte også nesten £30M for Ferdinand.

- Dersom det er prislappen på spissene som teller, så klarer vi ikke å slå United. Deres angrepsduo kostet £60M, mens vår kostet £40M.

- Robbie gjør en god jobb for laget, og jeg ønsker ikke å legge press på ham. Spiller han godt for laget, og serverer tre målgivende pasninger vil jeg være fornøyd selv om han ikke scorer. Men han er i stand til å score mange mål. Mentalt er han sterk nok til å takle dette.

- Det som ble sagt vil kanskje motivere Robbie. Men han er en god proff som ønsker å score mot alle lag. Dersom han kan score mot United, vil det bety mye både for ham og oss. Han gjorde mål for landslaget nylig, og alt han trenger nå er scoringer i et par kamper på rad. Robbie vil score snart. Kanskje vil han glede seg over å ha gjort mål i morgen på denne tiden.

- Jeg misunner ikke United pengene de har. Jeg er lykkelig i Liverpool, og i fremtiden vil jeg prøve å hente inn gode spillere som kanskje er billigere. Men når disse kampene står for døren er det ingen ute på banen som tenker på penger. Vi vil konsentrere oss om å vinne, og klarer vi det vil vi være i en bedre posisjon. Ønsker vi å ende foran United på tabellen, må vi også slå dem. Klarer vi det, vil selvtilliten vår øke med tanke på resten av sesongen.

Dimitar Berbatov kommer trolig til å debutere for Manchester United i morgen.

- Berbatov er en kvalitetsspiller. Han har gode bevegelser. Men vi har forsvarsspillere fra øverste hylle. Vi får vente og se til sesongslutt hvilken innvirkning Berbatov har hatt i Manchester United. Men jeg føler at vi i Torres og Keane har en spissduo som matcher det United kan vise til, kommenterte Rafa da han ble konfrontert med dette.

- Jeg tror ikke våre spillere har noen mental sperre i forhold til United, selv om vi ikke har slått dem i ligaen. Vi har slått dem i FA-cupen, og det er ingen grunn til at vi ikke kan slå dem i ligaen også. Alle våre spillere ønsker det av hele sitt hjerte.

- Ønsker vi å kjempe om ligatittelen må vi slå topplagene. Vi blir stadig bedre, men vi vet vi må gjøre det enda bedre mot topplagene. Vi må bli enda sterkere som lag, både taktisk, mentalt og teknisk. United er et godt lag, så en seier over dem vil gi oss et løft.