- Selvtilliten er på vei tilbake

Førstelagstrener Alex Miller mener at storseieren over Luton har gjort underverker for selvtilliten til spillerne som spilte kampen. Alvaro Arbeloa fyller år.

Liverpools førstelagstrener, Alex Miller, håper og tror at 5-0 seieren over Luton i FA-cupen skal bidra til økt selvtillit i spillertroppen igjen.

- Selvtilliten har definitivt ikke vært på topp de siste ukene. Det har man sett på de individuelle prestasjonene. En spiller må være ekstremt sterk psykisk for å kunne bevare selvtilliten når han ikke spiller bra. Spillerne som var med å vinne 5-0 vil nå ha gjenvunnet mye av selvtilliten, noe som kan føre til at de som satt på tribunen vil slite med å spille seg inn på laget igjen. De må nå prestere på trening for å klare det, sier Miller til liverpoolfc.tv.

Skotten er lettet over at laget endelig vant en kamp igjen, etter fire uavgjortkamper på rad.

- Det er kun fotballen som er viktig i denne klubben, og forhåpentligvis vil det fortsette slik. Jeg synes spillerne ga god respons til manageren på tirsdag, og det er alltid hyggelig å vinne 5-0, ikke minst for fansen etter noen svake resultater.

Miller vil imidlertid ikke være med på at FA-cupen nå representerer Liverpools beste sjanse til å vinne et trofé denne sesongen, selv om man møter vesle Havant & Waterlooville i neste runde.

- Alt avhenger av trekningene i FA-cupen. Vi tror ikke at vi er ute av kampen om ligatittelen ennå. Dersom vi vinner hengekampen vår, vil det hjelpe på situasjonen. Vi skal også møte de tre andre topplagene, og det er opp til oss hvordan vi gjør det i disse kampene.

Miller er ellers imponert over Fernando Torres og Steven Gerrard, som har gjort henholdsvis 17 og 15 mål for de røde så langt denne sesongen.

- Jeg tror jeg må sette pengene mine på Fernando som klubbens toppscorer, ettersom han er spiss og vil få flere sjanser. Steven kommer fra en dypere posisjon, og får ikke så mange sjanser. Men han kan score både fra skrått hold og på distanseskudd, som alle vet. Han er fantastisk med ballen, og en av de beste spillerne i verden.

Arbeloa fyller år
Liverpool-forsvarer Alvaro Arbeloa fyller 25 år i dag. Vi gratulerer!