- Steven ønsker å bli

Rafa mener Steven Gerrard ønsker å bli i Liverpool. Finnan og Agger tvilsom mot Bolton. Voronin trener igjen. Bolton har bare Guthrie ute. UEFA tror på bedre billettpolitikk denne gang.

- Rafa tror Steven blir
Liverpool-manager Rafael Benitez brukte en stor del av ettermiddagens pressekonferanse på å tilbakeviser påstander om at Steven Gerrard er på vei ut døra på Anfield. Tidligere i uka gikk Gerrard ut og uttrykte sin frustrasjon over at Liverpool heller ikke i år er med lengst framme.

- Jeg er lei av å si neste sesong. Jeg kan ikke holde på sånn til jeg er 32 år, sa han blant annet.

Benitez sier at han er trygg på at hans kaptein er hundre prosent opptatt av å gjøre sitt beste for klubben og at han heller ikke drar andre steder.

- Steven er rød og spiller hundre prosent for klubben. Han gikk ut i media for å vise at han var skuffet over tabellposisjonen. Jeg snakket med ham før siste trening, og han er svært godt fornøyd over hva vi har prestert i Champions League så langt denne sesongen. Det hadde vært fantastisk for Steven og resten av Liverpool om vi kunne vinne Champions League igjen denne sesongen. Det er fantastisk for en spiller av Stevens kaliber å spille i den turneringen, som er det viktigste trofeet han har vunnet også, sier Rafa.

Benitez understreker at alle i klubben er misfornøyde med tabellposisjonen.

- Vi må skjerpe oss og bli bedre i prestasjonene våre. Vi kan ikke gjøre noe med de kampene vi har spilt, men vi vil forsøke å spille bedre i ligaen og i Champions League. Alle må dele på ansvaret for at vi ligger der vi ligger i ligaen. Vi kan ikke gjøre noe med tabellplasseringen og avstanden fram til tetlagene. Laget må bare være klart for neste kamp. Denne gangen er det Bolton. Det er tre poeng som gjelder, så tenke på neste kamp mot West Ham og ta ting derfra.

Liverpool-sjefen har fortsatt tro på at laget skal klare fjerdeplassen og dermed være kvalifisere seg for neste sesongs Champions League. Han tror det begynner med en trepoenger borte mot Bolton, Liverpools første siden Emile Heskey scoret sitt sene vinnermål i en fem-måls thriller i 2002.

- Jeg har selvtillit i laget mitt. Treningene den siste uka har vært svært positive. Det har ikke vært noen landkamper eller midtukekamper, og vi har benyttet anledningen til å få trent godt. Dette har gjort spillerne og laget godt. Vi vil gjøre vårt beste i hver kamp, og vi trenger en seier mot Bolton, sier spanjolen.


Rafa kjenner Bolton som et fysisk lag.

- De spiller direkte fotball og er et fysisk godt lag. Vi vet det vil bli tøft. reebok Stadium har ikke akkurat vært noen lykkebane for oss. De kan spille med to eller en angriper. Det vil ikke gjøre store forskjellen for oss. Vi må tenke på oss selv og vårt spill. Selvtilliten vår gjør at jeg har tro på at vi skal gjøre en god kamp. Vi har mange kamper igjen å spille, inkludert de tre kampene før turen til Milano og Inter.

- I alle disse kampene må vi være fokusert og konsentrert.

Tvilsomt om Finnan spiller
I tillegg til at Jamie Carragher er tilbake etter suspensjon og vil spille sin 350. kamp mot Bolton Wanderers søndag er det tvilsomt om irske Steve Finnan spiller på Reebok Stadium. Liverpoolfc.tv melder at backen vil gjennomgå en sen test før kampen, for å se om han blir spilleklar. Alt tyder dermed på at Finnan har pådratt seg en skade på trening denne uken. Me n det dreier seg sannsynligvis ikke om en alvorlig skade all den tid han ennå har en mulighet for å kunne spille søndag. Tvilsomt er det også om danske Daniel Agger får sitt come back på høyeste nivå søndag. Mer sannsynlig er det at Agger igjen blir forsøkt på reservelaget mot nettopp Bolton kommende tirsdag. Den kampen skal spilles på Halliwell Jones Stadium i Warrington kommende tirsdag. Ukrainske Andriy Voronin er tilbake i trening. Han har slitt med et ankelproblem, men skal nå være nært spill igjen.

Kun Guthrie ute
Danny Guthrie er eneste spiller ute for Bolton-manager Gary Megson i søndagens oppgjør på Reebok Stadium. Guthrie kan ikke spille på grunn av at han er utlånt fra nettopp Liverpool. Megson sier han forventer en reaksjon fra spillerne etter 1-4-tapet for Blackbrun sist søndag. Manageren har svart med å bringe inn noen nye ansikter i troppen til søndagens kamp.

En som vil gjøre mer enn alt for at poengene blir igjen i Bolton søndag er midtbanespilleren Kevin Nolan, som er født og oppvokst i Liverpool. Det var nettopp Nolan som påførte Rafael Benitez hans første tap som Liverpool-manager i august 2004. Den gang gikk spanjolen ut og kritiserte over-fysiske Bolton for ikke å ville spille fotball.

Liverpool har hatt problemer med Wanderers de siste sesongene med kun en seier på elleve sesonger (3-2 seier i september 2002), og Nolan håper tendensen fortsetter.

- Når managere klager så er det slik vi ønsker det. Jeg håper klagingen fortsetter søndag ettermiddag og kveld, sier scouseren og den barndoms Liverpool-supporteren.

Nolan og hans lagkamerater må snu en vond trend for å vinne kampen. Laget har kun vunnet to av de siste ni kampene og har ikke scoret hjemme på tre timer og 47 minutter. De ligger på 16. plass på tabellen, tre poeng over nedrykksstreken.

Likevel har laget hatt suksess i UEFA-cupen, med åttendedelsfinale hjemme mot portugisiske Sporting Lisboa kommende torsdag. Nolan roser sin manager for klokt taktisk arbeid.

- Liverpool er en av kampene jeg først følger med på når terminlisten kommer i august. Det er også en av de kampene som er best å vinne. Vi skal gjøre alt for at det skjer på søndag. Det er ikke så enkelt for Liverpool heller. De er under hardt press for å klare fjerdeplassen, sier Nolan.

UEFA forsvarer billettpolitikk
UEFA forsvarer sin billettpolitikk og påstår at flere fans vil følge denne sesongens Champions League-finale i Moskva enn tidligere finalekamper. Det internasjonale fotballforbundet la denne uka 10 500 billetter ut for salg til kampen i den russiske hovedstaden på kvelden onsdag 21. mai.

De to lagene som når så langt, vil kun få 21 000 billetter hver på det 70 000 tilskuere store Luzhniki Stadium.

Siste års finale i Aten (bildet under) var omstridt, der mange av de røde Liverpool-supporterne reiste til den greske hovedstaden uten billett til kampen mot AC Milan.

- 75 prosent av billettene vil gå til fansen. I 2007 var tallet 65 prosent. Jeg tror ikke noen andre konkurranser i verden som kan måle seg med dette og som kan garantere at så mange billetter går til supporterne, og da tenker jeg spesielt på verdensmesterskap og liknende, sier UEFAs talsmann William Gallard til BBC.

Gallard understreker at ikke alle billettene kan gå til de to finaleklubbene.

- Supportere fra hele Europa og lokale fans i Moskva vil gjerne også ta del i en så stor kamp. Alle vet at Liverpool-fans fikk problemer i fjor, men det var helt og holdent klubbens eget ansvar. Med en gang vi ga billetter til dem, så må de distribuere dem. Det er noe vi ikke kan hjelpe dem med. Fjoråret var litt spesielt. Folk uten billetter forsøkte å komme seg inn på stadion, og folk med billetter ble vist bort. Jeg tror ikke problemene blir slik som i fjor.

UEFA har nå bestemt at kun stadioer som tar mer enn 75 000 tilskuere vil bli vurdert som finalesteder. Gallard sier imidlertid at enkelt unntak vil bli gitt, siden ikke alle land har stadion med slike størrelser.

- Men fortsatt vet vi at antallet ikke er i nærheten av etterspørselen. Om vi hadde hatt stadion som tok 150 000 ville det likevel ikke være nok, sier Gallard og lover at UEFAs kamp mot falske billetter fortsetter..

- Det er en tøff kamp, men er villig til å ta den kampen. Vi kjemper hvert eneste år, og vi har loven på vår side. Dette er ikke bare illegalt kommersielt sett. Det er en trussel mot sikkerheten under arrangementene. Dermed må vi vinne denne kampen for å unngå ulykker på stadion, sier han.