- Tatt for lang tid å endre ting i LFC

Kun tre spillere gjenstår fra Benítez' åpningskamp i Premier League i 2004. Tegn på fremgang, mener Rafa. Styrkingen av troppen har tatt lengre tid enn forventet. Riera er en vinner.

Liverpool møter Tottenham borte i kveld. Rafael Benítez' første kamp i Premier League som Liverpool-manager var nettopp på White Hart Lane, i august 2004. Kun tre spillere - Sami Hyypiä, Steven Gerrard og Jamie Carragher - av de 16 som var i troppen den gang er fortsatt i klubben.
- Det er klart at troppen blir bedre for hvert år. Det er derfor jeg kjøper spillere hele tiden, uttaler Rafael Benítez til Liverpool Daily Post.

- Jeg visste ikke at det bare var tre spillere igjen fra den første kampen. Men det setter ting i perspektiv, at vi blir bedre.

- Jeg tror dette er den beste troppen i løpet av min tid her, men forhåpentligvis kan den bli bedre i løpet av de neste par årene.

- For å kunne være utfordrere, trenger man kvalitet, lyst, lidenskap, viljestyrke, alle de tingene. Det er
årsaken til at man må skifte ut spillere.

- Vi nærmer oss litt etter lit. Agger har nesten alt man kan ønske. Mascherano, Skrtel, Reina, Alonso er spillere som vi har hentet inn. De gir oss disse kvalitetene. Vi kan garantere at de vil prestere i Premier League, så vel som i de andre turneringene.

Tottenham har kun én spiller (Ledley King) igjen fra Benítez' første kamp. Totalt har 32 førstelagsspillere forlatt Anfield etter Benítez ankomst i juni 2004.

Spanjolen innrømmer at det har tatt lengre tid enn forventet å få en tropp som kan være seriøse tittelutfordrere.
- Når man kommer til en ny liga, har man mye selvtillit og tror at man på ett eller to år kan forandre alt.

- Men Premier League er veldig vanskelig. Når man vet at man må gjøre forandringer i troppen for å være utfordrer, så må det gjøres litt etter litt.

- Man kan se forskjell mellom det laget og det vi har nå. Vi har vist fremgang hele tiden. Noen ganger tror man at det kan gjøres i løpet av få år. Kanskje trengte vi mer tid fordi andre lag også har blitt bedre.

- Når vi har vært suksessfulle i Champions League, har alle snakket om Premier League. Vi forsøkte å kjøpe spillere som kunne finne seg til rette med en gang, spillere som Pennant, Bellamy og Crouch.

- Vi visste at vi måtte bli bedre. Vi tok hele tiden grep for å bli det.

Situasjonen var noe annerledes i Liverpool enn da Rafa tok over Valencia i 2001. La Liga-klubben hadde spilt Champions League-finaler, og bare noen få justeringer var nødvendig for å ta steget op for å vinne La Liga og UEFA-cupen..
- Hector Cuper (den tidligere valencia-treneren) hadde gjort en veldig god jobb. Vi trengte bare å bytte tre eller fire spillere.

- Når man har et godt lag, trenger man ikke å kjøpe mange spillere, bare klare seg med de spillerne man har.

- Riera er en vinner
Riera har imponert etter overgangen fra Espanyol, og Rafa er tydelig på at kantspilleren er en vinnertype.
- Da vi bestemte oss for å hente Riera, var det fordi han har erfaring fra Premier League og var mer moden.

- Vi trengte en venstrebeint spiller. Vi hadde speidet en stund. Når man vil kjøpe noen mot slutten av overgangsvinduet, må man være sikker. Man kan ikke bare kjøpe noen for eksempel på bakgrunn av deres prestasjoner i de olympiske leker.

- Vi visste at Riera var god teknisk og sterk nok. Han er en vinner. Han har en mentalitet som han ønsker å forbedre.

- Da han hadde problemer i Spania, sto han frem og snakket om dem. Det er fordi han er en vinner. Han ønsker å vinne. Han er ikke en type spiller som gjemmer seg bort. Han vil forsøke på ting. Noen spillere vil vente for å følge en leder, men Riera bare går.