- Torres fortjener gullballen

Rafael Benitez mener at Fernando Torres har gjort nok til å bli kåret til Årets Spiller i Europa i 2008, og forklarer hvorfor man ønsket å selge Xabi Alonso og snakker om Riera og Arbeloa.

I et intervju med den spanske avisen AS uttaler Rafa seg foran kampen mot Atletico Madrid, om Fernando Torres og hvorfor Xabi Alonso var nær ved å forlate Anfield i sommer.

- Det kommer til å bli en vanskelig kamp mot Atletico. Vi er i god form og de har har fått en god start i Champions League. Vi har begge fått en god start i Champions League, men det er et kort gruppespill og det laget som vinner i morgen vil ha fått et forsprang, forklarer Benitez.

- Aguero er en av de beste spillerne i verden, men Atletico har en fire-fem meget gode spillere og dette dreier seg i det hele tatt om laget. De er farlige som lag.

- Florent Sinama-Pongolle fikk vist hos Recreativo at han er en god spiller og han har hatt en fin utvikling. Han vil være oppsatt på å vise seg fram mot Liverpool og er en spiller vi må være klar over.

- Jeg vil gi gullballen til Fernando fordi han har hatt et ekstraordinært år, forteller Liverpools manager den spanske pressen som er veldig opptatt av om noen av Europamesterne nå blir årets spiller.

- Han scoret mer enn 30 mål i hva som i tillegg var hans første sesong i engelsk fotball.

- I tillegg hadde man EM, hvor han scoret seiersmålet i finalen.

- Han har fått mer erfaring og er mer moden enn da han var i Atletico. Han har spilt ute i Europa og det gjør at du håndterer pressede situasjoner bedre. Fernando har nå den erfaringen og det gjør ham til en bedre spiller.

- Hva som skjedde i transfermarkedet er normalt for ethvert lag, forklarer Benitez om sagaen med Xabi Alonso og Gareth Barry i sommer.

- Du prøver å skape den rette balansen i ditt lag, og en behøver et antall engelskmenn i troppen til Champions League. Hvis du behøver penger for å få det til må du vurdere hva du har tilgjengelig, og når det gjaldt Xabi var han en spiller som en kunne få mye penger for.

- Det var mange klubber som var interessert i ham, men lenger kom det heller ikke. Vi ble aldri enige med noen om et salg, og det er det viktige her. Det skjedde ikke noe og han er fortsatt en viktig spiller for oss.

- Albert Riera var et viktig kjøp for oss siden vi behøvde en venstreflanke som kunne holde bredden og skape balanse, og det har han gjort bra. Arbeloa er en annen som har gjort det bra. Han har nå også verdifull erfaring fra å spille i engelsk fotball og ute i Europa, og han vil bare bli bedre.