- Torres har brutt myten

Gerrard mener at Torres er et bevis på at utenlandske spillere ikke nødvendigvis trenger tid for å tilpasse seg engelsk fotball. Stort press og høye forventninger. Stem på Gerrard.

Steven Gerrard mener Fernando Torres har motbevist myten om at utenlandske spillere trenger tid for å finne seg til rette i engelsk fotball.
- Fernando har gjort livet tøft for de utenlandske spillerne som kommer til England, uttaler Gerrard til People.
 
- Når du ser på den innflytelse han har hatt de sju månedene her, betyr det at ingen kan ha unnskyldninger om at man trenger tid for å tilpasse seg.

- Jeg tror faktisk England passer ham enda bedre enn Spania. Han passer til den konstante flyten, tøffheten og forståelsen i Premier League bedre enn alle stoppene i tekninske La Liga.

Steven Gerrard tror Torres har en strålende fremtid i England.
- Han er bare en gutt i fotballsammenheng. Han kommer til å bli bedre og bedre. Det er en skremmende tanke, ikke for oss, men for forsvarene som kommer til å møte ham de neste fem årene,  forhåpentligvis lenger.

- Jeg vil ikke bytte om ham mot noen andre spisser for øyeblikket. Han har vært enorm for oss, og han gir oss så mange forskjellige ting helt fremme.

- Fordi han er en målscorerer, er det det han kommer til å bli bedømt etter. Han smeller dem inn. Fernando er alltid en trussel hver gang du bruker ham. 

- Du kan bruke ham alene eller med en makker. Han bare tilpasser seg perfekt. Jeg må si at han egentlig har tilført klubben noe spesielt.

- Han var en ung kaptein på Atlético Madrid, og han kom til Anfield og ledet angrepsrekken med stil. Han har bevist at han er rød, og vi er glade for at han er en av oss.


Stort press og høye forventninger
Gerrard forteller at presset og forventingene blir større for hvert år som går uten å vinne ligatittelen. Men i en suksessrik klubb som Liverpool er press naturlig. Hver sesong er imidlertid kvalifisering for Champions League det minste målet.

- Jeg kan forstå hvorfor folk sier vi har tittelmuligeter. Det er fordi vi ikke har gitt opp når vi har kommet under med ett mål i kampene. Vi har klart å komme tilbake, sier Gerrard til Daily Telegraph. 
  
- Så nå sier alle at vi er tittelkandidater. Det er den slags press jeg tror vi forventer. Det er hyggelig, men det øker forventningene. Det er viktig for oss å være ydmyke.
  
- Vi vet at vi er et godt lag. Vi vet at vi er nær ved å være tittelutfordrere. Vi vet at vi kan si det.  Men nå må vi bevise at vi kan holde oss i tittelkampen helt til slutt.
  
- Jo lenger det går uten at vi klarer å hente tittelen, jo større blir presset. Men dette er Liverpool. Vi må kunne forvente det og håndtere det. Hver eneste kamp vi spiller er det et press for å vinne.
  
- Enda mer nå fordi vi har ventet på "brød og smør", som Bill Shankly pleide å si om ligaen, så lenge.
  
- Jeg har levd med det siden jeg slo gjennom på førstelaget for ti år siden, men vi er alltid under press.
  
- Å komme til Champions League hvert år er det minste målet, og vi må gjøre oss fortjent til det. Men med vår historie og antall cuptriumfer vi har vunnet i Europa vet vi at det er vår scene. Det er der vi ønsker å være.

- Vi ser hvor suksessfull klubben har vært. Spillere før vår generasjon leverte varene. Fansen forventer det samme.

Stem på Gerrard
Steven Gerrard er en av kandidatene til PFA 2UP Fans' Player of the Month Award for november. Avstemningen foregår frem til klokken 01.00 i natt, og stemme kan avgis her. Øvrige kandidater er Nicolas Anelka (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Manchester United) og Darren Bent (Tottenham).
PFA 2UP Fans' Player of the Month Award er den eneste offisielle prisen fra Professional Footballers Association (PFA) der fansen stemmer frem vinneren.