- Tro kan flytte fjell

Dypt religiøse Ryan Babel takker Gud for at han klarte å reise seg etter skuffelsen det var å miste EM. Nå håper han å tegne seg på scoringslista titt og ofte i Liverpool.

Ryan Babel gjorde 10 mål for Liverpool i sin debutsesong. Nå tar han mål av seg til å øke det antallet betraktelig denne sesongen. Scoringene feirer nederlenderen med å peke opp mot himmelen.

- Feiringen er noe jeg gjør på grunn av min religion. Av og til ser man religiøse spillere som gjør lignende ting, sier Babel til LFC Magazine.

- Det er bare et lite tegn til Gud. Det er viktig for enhver religiøs spiller å vite hvor alt kommer fra, målene, sjansen til å spille fotball, legger han ettertenksomt til.

- Noen tror at de gjør alt selv, men jeg tror det er noe mer som står bak. Jeg tror det er Gud som har gitt meg mitt fotballtalent og min mulighet til å oppnå suksess. Misbruker du mulighetene du har fått, kan Gud ta fra deg talentet og evnene. Slik er det for meg, og det er hvorfor mange religiøse mennesker takker Gud.

- Jeg går ikke i kirken hver uke. Jeg reiser mye i denne jobben, og jeg prøver å lære meg engelsk skikkelig. Jeg forstår ikke alt som blir sagt i kirken her, men jeg har en kirke i Holland som jeg besøker hver gang jeg får anledning.

- Jeg vil prøve å jobbe hardt for å score flere mål denne sesongen. I fjor hadde jeg satt meg som mål å score 10 mål, men i år vil jeg ikke oppgi noe antall. Jeg håper bare at jeg spiller bra, og jeg vet med meg selv hva jeg ønsker å oppnå og hvor mange scoringer jeg håper å score denne sesongen.

- Jeg ønsker ikke å legge ytterligere press på meg selv ved at folk kan referere til at jeg hadde som mål å score x antall mål.

Den sterkt troende nederlenderen takker også høyere makter for at han ble hjulpet gjennom en vanskelig periode, da han mistet EM på grunn av at han skadet ankelen på trening.

- Gud var der for meg da også, og hjalp meg til å bli bedre så raskt som mulig. Det var veldig skuffende å miste EM. Jeg så at laget spilte bra i de innledende kampene, men det var smertefullt å ikke være i stand til å være der selv. Jeg følte at jeg kunne ha gjort noe for mitt land om jeg hadde vært skadefri, og da var det ekstra skuffende å sitte der uten stand til å gjøre noe fra eller til.

- Dette var min første alvorlige skade. Du blir mentalt sterkere etter å ha jobbet deg gjennom noe slikt. Slike episoder lærer deg også til å lytte til signaler fra kroppen din. For meg handler det om tro. Har du ikke troen, vil du heller ikke klare noe. Tror du, kan du utrette mye.