- Urettferdig at vi møter Liverpool

Liege-stopper Onyewu synes det er urettferdig at hans klubb må møte Liverpool i CL-kvaliken. Sunderland må klare seg uten sine to beste spisser i ligaåpningen. Bok om asiatiske supportere.

Standard Liege-forsvarer Oguchi Onyewu uttaler før kveldens kamp mot Liverpool at det er urettferdig at hans lag må møte de røde i kvalifiseringen.

- Jeg er sikker på at jeg har med meg mange belgiere i at det føles urettferdig at seriemestrene i Belgia må spille kvalifisering for å nå gruppespillet i Champions League. At Liverpool er en sterk motstander gjør det bare verre, mener den tidligere Newcastle-spilleren.

Liege vant sitt første seriemesterskap på 25 år sist sesong, men fikk altså ikke automatisk plass i gruppespillet på grunn av dårlig uttelling på UEFAs rankingliste.

- Jeg er sikker på at folk i Belgia synes at serievinneren her til lands burde være automatisk kvalifisert for gruppespillet slik man er det i en rekke andre land, slik som England, Tyskland, Spania med flere, uttaler midtstopperen.

- Vi står overfor to veldig vanskelige kamper, og folk her til lands hadde nok håpet på en bedre trekning. Vi ser selvfølgelig frem til å spille mot Liverpool. Vi har stor respekt for dem. De er en stor og flott klubb med en fantastisk historie, spesielt i Champions Leauge. Så vi står overfor en vanskelig jobb. Forhåpentligvis klarer vi å heve spillet vårt i disse to kampene. Vi tror vi skal klare det, sier han til BBC Sport.

- Jeg er sikker på at folk i Liverpool var fornøyd med trekningen, og forhåpentligvis kan vi utnytte det. Du vet aldri i fotball. Vi har en rekke gode spillere her. Selvsagt har ikke den belgiske ligaen samme høye status som Premier League, men jeg mener vi har kvalitetsspillere som er gode nok å bli matchvinnere for oss.

Onyewu var tre måneder på lån i Newcastle fra januar 2007, og han var med på å vinne 2-1 over Liverpool i sin første kamp på St James' Park.

- Enhver seier mot Liverpool er en stor seier, men det var spesielt ettersom det var min første hjemmekamp og min første seier med Newcastle. Men det hører fortiden til nå, og jeg tenker ikke så mye på fortiden. Jeg prøver å konsentrere meg om fremtiden, uttaler den amerikanske landslagsspilleren.

- Mye er forandret i Liverpool siden den gang. De har fått en rekke nye spillere, sier Onyewu, og innrømmer at han frykter Fernando Torres. En spiller han har spilt mot nylig.

- Fernando Torres er en fantastisk spiller, og jeg spilte mot ham i sommer da USA spilte mot Spania. Vi tapte 1-0 i den kampen. Torres spilte første omgang, og det stod 0-0 ved pause. Personlig synes jeg at jeg klarte meg ganske godt mot ham, men han forlot banen med en skade så han klarte trolig ikke å yte maksimalt. Torres har en rekke triks på lager, og du må være konsentrert og på tå hev hele tiden. Men det er ikke bare en spiller vi må se opp for hos Liverpool, men hele troppen!

Sunderland må klare seg uten Chopra
Sunderland må klare seg uten Michael Chopra i lørdagens ligaåpning mot Liverpool. Spissen er suspendert etter å ha pådratt seg direkte rødt kort i en preseason-kamp mot Sporting Lisboa i Portugal i juli.

Dermed må Sunderland greie seg uten sine to mest målfarlige spisser i kampen mot Liverpool, ettersom Kenwyne Jones er ute med en kneskade.

Sunderland-manager Roy Keane kan imidlertid fryde seg over at Pascal Chimbonda, Kieran Richardson, Danny Higginbotham og Phil Bardsley alle har ristet av seg småskader. Dwight Yorke kan imidlertid ikke spille grunnet skade.

Bok om Liverpools asiatiske supportere
Liverpool-legendene Ian Rush og Phil Thompson vil i morgen kaste glans over lanseringen av en ny bok om Liverpools asiatiske supportere. Duoen signerer boken sammen med forfatter Mohammed Bhana på Anfield fra klokken 13.30-15.30 lokal tid i morgen.

Journalist og Kopite Bhana har brukt ett år på å skrive The Asian Liverbird.

- Jeg ønsket å hjelpe Liverpool FC med å komme nærmere sin store supporterskare, sier forfatteren til liverpoolfc.tv.

- Vi er henrykt over å kunne lansere boken The Asian Liverbird. Vi synes det er en veldig positiv bok, som hedrer våre asiatiske fans både i England og ellers i verden, uttaler daglig leder Rick Parry.

Boken er utgitt av Trinity Media, som også produserer LFC Magazine. Det er meningen at boken skal være den første i en serie bøker som omhandler Liverpools supportere i ulike verdenshjørner.

Boken kan for øvrig kjøpes på nettet fra www.merseyshop.com.