- Vår kontinuitet er en fordel

Rafael Benítez mener at de rødes kontinuitet vil gi Liverpool et forsprang på konkurrentene tidlig i sesongen, samtidig som han ser etter to-tre nye forsterkninger. Heller ikke David Silva til Anfield.

Rafael Benítez har stor tro på at Liverpools kontinuitet gir dem et tidlig fortrinn når Premier League sparkes igang medio neste måned. Mens Benítez strever med å hente flere spille til sin tropp, er tittelrivalenes hovedproblem å holde på stjernene sine.

Mest sannsynlig må Chelsea se Frank Lampard og Didier Drogba forsvinne, Arsenal har allerede sett Mathieu Flamini forsvinne til AC Milan og sliter med å overbevise Aleksandr Hleb og Emmanuel Adebayor om å bli værende på Emirates, mens den evigvarende sagaen omhandlende hvor Manchester United Ronaldo skal spille sin fotball neste sesong enda ikke ser noen ende.

I kontrast er Rafael Benítez sine hovedproblem å prøve å forhandle frem avtaler for å oppnå sitt ønske om å få både Gareth Barry og Robbie Keane til Anfield. Spanjolen erkjenner at den stabiliteten i laget kan gi de røde et fortrinn når de er ute etter å komme godt igang i Premier League.

- For oss er det viktigst å holde på nøkkelspillerne og hente inn lidenskapelige spillere som er sultne på suksess. Hvert år trenger man å bytte spillere. Eksempelvis så ønsket Peter Crouch å spille regelmessig, og da må man være realistisk, forstå hans situasjon og akseptere det.

- Dog er spillerne som spilte nesten alle kampene forrige sesong fortsatt med oss, og nøkkelspillerne og de store navnene er fortsatt her, oppklarer Rafa.

Derimot er Benítez forsiktig med å ønske overgangene for Ronaldo og Frank Lampard til utlandet velkommen.

- Når man snakker om slike spillere er de gode spillere og de vil være høyt verdsatt av sin klubb. Dersom de forsvinner vil klubbene få inn mye penger og kan skaffe enda bedre spillere, advarer Liverpool-manageren.

- Vi prøver å bygge et lag for i år, samtidig som vi fokuserer på fremtiden med våre unge spillere. Muligens kan vi spare en del penger ved å ikke trenge å kjøpe stort hvert år dersom noe av de unge spillerne tar steget helt opp, håper spanjolen.

IKKE AKTUELL, ifølge Liverpool Echo.Med den brasilianske keeperen Diego Cavalieri på vei, håper Benítez i tillegg å kunne bringe inn "ytterligere to eller tre spillere" før sesongstart. Liverpool Echo hevder også at et eierskifte på Mestalla betyr at heller ikke David Silva er aktuell for en overgang til Anfield, etter at Benítez bekreftet i går at man ikke hadde råd til førstevalget David Villa.

- Situasjonen er slik at vi ikke har mye penger å rutte med, så vi trenger også å selge spillere for å kjøpe. Ideelt sett ønsker vi to eller tre nyervervelser. Jeg visste noe om denne situasjonen før sommeren, og når man venter seg det som er å forvente trenger man fantasi og kreativitet for å finne passende løsninger. Til nå har vi jobbet uten å bruke mye penger og nå gjenstår det å se om vi kan komme videre i prosessen med de andre navnene vi har på blokka, forteller Rafael Benítez.

Gareth Barrys overgang står også i stampe siden Aston Villa nekter å fire på sitt prisforlangende, selv om Martin O'Neill har handlet inn Steve Sidwell fra Chelsea for £5M for å forberede seg på livet uten Gareth Barry i klubben.

Liverpool venter også på et akseptabelt tilbud fra Juventus vedrørende en overgang for Xabi Alonso, og Rafael Benítez uttaler at de må "vurdere et eventuelt bud for å kunne bruke pengene på andre områder", selv om han vet alle pengene i så fall går rett inn i Gareth Barry-handelen.