- Vi blir bedre neste sesong

Benítez om Riise, Chelsea-Manch Utd, hvile av spillere, eierforholdet og transfermål. Trist uke for Babel. Megson bryr seg ikke om Rafas laguttak. Supporter utestengt for å ha slått Phil Neville.

I et intervju med Liverpoolfc.tv forteller Rafael Benítez at han tror Liverpool blir sterkere neste sesong, og bekrefter at han har vært i samtaler med Tom Hicks angående spillerkjøp til sommeren. Ellers tror han ikke at Liverpool får noen fordel i semifinalereturen på Stamford Bridge av at Chelsea skal spille "seriefinale" mot Manchester United på lørdag. Rafa vil benytte Birmingham-kampen til å hvile noen spillere.

- Er dere fremdeles skuffet etter det som skjedde i kampens siste minutt mot Chelsea?
- Ja, klart. Men vi snakket om dette før treningsøkten. Vi hadde én dag hvor vi kunne være skuffet, noe som var i går, og nå må vi ha fullt fokus på Birmingham.

- Hvordan står det til med John Arne Riise?
- Han er ok. Jeg snakket med ham. Han vet at han ikke kan tenke på selvmålet hele tiden. Han trenger å komme tilbake og være klar. Fabio Aurelio er ute i tre uker, så Riise har behov for å være her og gi alt. Det beste for ham ville være å score på Stamford Bridge - i riktig mål!

- Han kan ikke være for nedbrutt, for denne kampen er langt i fra over.
- Ja, selvsagt. Når man spiller mot Chelsea på Stamford Bridge, så er det vanskelig. Men måten å gå videre på er å score og vinne. Hvis Riise scorer vinnermålet, så er det perfekt.

- Vil det være en fordel at Chelsea møter Manchester United denne helgen?
- Jeg vet ikke. Begge lag har fire dager etter kampen på lørdag. Jeg tror ikke det vil være noen stor fordel, såfremt de ikke har noen problemer. Vi spiller mot Birmingham. Det vil bli tøft og fysiskt, så det vil bli mer eller mindre det samme.

- Men kanskje Chelsea-Manchester United blir så intens at det kan ha en effekt?
- Den må være intens. Hvis de spiller i høyt tempo fordi det er svært viktig for dem, så kan det kanskje være en fordel, men jeg tror ikke det.

- Hva synes du om feiringen til Chelsea etter kampen? Det var akkurat som de hadde vunnet.
- Slike feiringer er normale hvis man scorer i kampens siste sekunder. Det er Champions League og de fikk et bortemål, så det er normalt.

- Vil du få mulighet til å hvile spillere denne helgen?
- Ja. Her om dagen mot Fulham snakket folk om å velge ut et lag som kunne vinne, og vi vant. Nøkkelen er bredden i stallen vår. Vi besitter kvalitet, og vi skal forsøke å vinne fordi vi ønsker å sikre plassen blant de fire beste så fort som mulig.

- Enkelte managere vil gjerne kritisere deg dersom du stiller med et svekket lag mot et lag som kjemper for å unngå nedrykk.
- Alle må tenke på sitt eget lag.

- Og det er det du kommer til å gjøre i denne situasjonen?
- Klart.

- Ser du på det slik at dere kun trenger ett poeng for å sikre fjerdeplassen.
- Ja, selvsagt. Jeg kan ikke se at Everton vinner alle sine tre kamper, men alt kan skje i fotball. Bare så det er klart, så trenger vi å vinne våre kamper dersom det er mulig.

- Hvor stor batalje vil det bli mot Birmingham?
- Det er klart at de har behov for å vinne, så det vil bli veldig tøft og vanskelig.

- Hva synes du om Birmingham? De har både spilt i Premier League og The Championship de seneste sesongene?
- Ja, det er noen lag involvert i nedryksstriden. Det er ikke enkelt. Hvis man taper én kamp, så er man nær bunnen. Men dersom man vinner, så havner man to eller tre plasser høyere. Det er vanskelig for dem fordi de spiller under press.

- Etter Chelsea-kampen sa du at du ønsket et møte med Rick Parry og eierne. Kan du gi oss en oppdatering?
- Ja, du vet at vi har to eiere og en daglig leder. Vi trenger fremgang. Mitt ansvar er å forberede spillerstallen for fremtiden og forbedre troppen. Så jeg liker å snakke med dem. Vi pratet om transfermål og slike ting. Det var godt.

- Har de gitt noen indikasjoner på om eiersituasjonen vil bli løst?
- Ikke egentlig. Vi snakket om transfermål. Det var møtets nøkkeltema.

- Har du snakket med dem om situasjonen?
- Vi snakket om hvordan vi skulle bli bedre og få fremgang, fordi det er viktig å hente inn de riktige spillerne for fremtiden.

- Supporterne er bekymret for at klubben ikke vil vise fremgang før eiersituasjonen er løst.
- Etter møtet forsøker vi å vise fremgang med noen transfermål. I forrige uke gjorde vi det og denne uken er det samme. Jeg tror vi blir sterkere neste sesong.

- Kan du fortelle oss om dine transfermål?
- Ikke egentlig. Nøkkelen er at vi ønsker å bli bedre neste sesong.

- Siden tirsdag har det kommet noen dårlige nyheter for Frank Lampard.
- Det er vanskelig for ham, spesielt fordi dette er viktige kamper. Han har vår sympati fordi dette er veldig, veldig dårlige nyheter.

- Disse tankene deles også blant spillerne i garderoben?
- Noen av dem er lagkamerater med ham på landslaget, så alle føler det samme.

Forferdelig uke for Babel
Ryan Babel virket noe rusten i semifinalen mot Chelsea tirsdag. Etter det vi forstår så har nederlenderen stått over flere treningsøkter den siste uken. Spilleren har vært en tur i hjemlandet etter at bestekameraten hans tråkket på ei landmine og mistet begge beina på militærtjeneste i Midtøsten.

Megson bryr seg ikke om Rafas laguttak
Det er svært jevnt i bunnstriden. Bolton og Reading på 16. og 17. plass har 32 poeng, mens lørdagens motstander Birmingham har 31 poeng på nedrykksplass. Boltons manager Gary Megson er ikke bekymret for at Liverpool kan komme til å hvile spillere mot Birmingham denne helgen. Liverpool stilte også svekket mot Fulham, men vant likevel 2-0.
- Rafas lag og hans laguttak har ingenting med meg å gjøre og heller ingen andre enn Rafa og Liverpool, uttaler Megson til Sky Sports News.

- Han plukket ut et lag [mot Fulham], og uavhengig av resultatet er det et sterkt lag. De gjorde det bra, og man kommer ikke utenom at det hjalp oss og alle andre i bunnstriden.

- Rafa må gjøre det han synes er best for Liverpool, og vi andre må gjøre det som er best for våre egne lag.

- Jeg tror at det faktum at Liverpool kan hvile spillere og likevel ta ut et slikt lag, bare viser størrelsen på troppen og hvilken kvalitet de besitter.

Supporter utestengt
En Liverpool-supporter, som er sesongkortinnehaver på Anfield og har vært interessert i fotball de seneste 42 årene, har blitt utestengt fra fotballkamper i tre år, samt bøtelagt £500 og må betale £65 i saksomkostninger for å ha slått Phil Neville under Merseyside-derby forrige måned. Et videoopptak viser at 48-åringen kommer med noen saftige gloser før han slår til Everton-kapteinen som er i ferd med å ta et innkast foran Lower Centenary Stand. Den skyldige unnskyldte seg med at Neville hadde provosert ham, men dommeren avviste påstanden.