- Vi er i flytsonen

Gerrard tror at et engelsk lag vil vinne Champions League, og poengterer at Liverpool er i flytsonen nå. Kewell ber om å bli løslatt til treningsleir og privatlandskamp med Australia i neste uke.

Manchester United-stopper Rio Ferdinand gikk i forrige uke ut i engelsk presse og hevdet at suksess i Europa ikke var nok til at dagens Liverpool-lag kunne betraktes som et stort lag. Ferdinant uttalte at "enkelte vinnere av Champions League de siste sesongene var middelmådige lag". I dag svarer lagkaptein Steven Gerrard på tiltale.

- Våre resultater i Champions League taler for seg selv. Vi trenger ikke å forsvare overfor noen hvor gode vi er. Ærlig talt synes jeg våre resultater i Europa indikerer at vi er et stort lag. Enkelte har uttalt at middelmådige lag har vunnet Champions League, men jeg mener at våre resultater slår i hjel slike påstander. Vi har vært i finalen to ganger på tre år. Vi har vunnet store kamper på berømte stadioner rundt om i Europa, og vi har levert spill et stort europeisk lag verdig, sier scouseren til The Guardian.

I løpet av de siste årene har Liverpool sendt lag som Barcelona, Juventus og Chelsea (2 ganger) ut av turneringen, og nå tok man altså skalpen til den italienske serielederen Inter. Dermed er de røde å finne i kvartfinalen i Europas gjeveste klubbturnering for tolvte gang i klubbens historie. Dette skulle være med på å støtte opp om Gerrrards påstander.

- Vi har et lag som er fryktet i Europa. Selv frykter vi ingen. Vi har mye rutine i Champions League. Vi har vunnet turneringen, og vet hva den handler om. Jeg ønsker ikke å si noe om hvem vi ønsker å trekke og hvem vi ikke ønsker å trekke i morgen. Vi kan heller la de andre få bekymre seg for oss, ettersom vi har oppnådd så mye i denne turneringen.

- Fire engelske lag blant de siste åtte i Champions League viser at vår liga er veldig sterk. Jeg blir ikke overrasket om et engelsk lag vinner Champions League i år, og det vil heller ikke overraske meg om det er to engelske lag i finalen. Premier League er en utrolig sterk liga. Bare spør italienerne hvilke tanker de gjør seg om engelsk fotball. Vi er å regne med i Europa nå, og jeg tror oppriktig talt at et lag fra Premier League vil løfte trofeet i år, sier Liverpool-kapteinen foran morgendagens trekning av kvart- og semifinalene i Nyon.

- Selv er vi i flytsonen nå. Det er det ingen tvil om. Og det kan vise seg å bli viktig. Vi spiller veldig, veldig bra nå, men vi kan ikke la oss blende av det, ettersom det er noen veldig gode lag som fortsatt henger med i Champions League. Men selv spiller vi langt bedre nå, og vet at vi har gode muligheter i turneringen. Vi vet hva dette handler om, avslutter han. 

Kewell vil slutte seg til landslaget
Harry Kewell hungrer etter førstelagsfotball etter å ha blitt vraket fra Liverpools tropp den siste tiden. Nå har han bedt om å få spille privatlandskamp for Australia mot Singapore neste lørdag. Dette var en landskamp hvor Australia opprinnelig hadde sett bort fra sine proffer i utlandet for å teste sine hjemlige spillere.

Kewell har bedt Rafael Benitez om å frigi ham til denne landskampen og en treningsleir i Singapore i forkant av kampen, dersom Liverpool-manageren ikke har planer om å inkludere ham i troppen til ligakampen mot Manchester United på Old Trafford. Benitez skal ifølge den australske avisen Herald Sun ta sin avgjørelse i morgen, og Kewell selv håper å kunne slutte seg til landslagets treningsleir på tirsdag. Vingen har ikke spilt for Liverpool siden det famøse FA-cuptapet for Barnsley, og alt tyder på at hans Liverpool-karriere vil være over til sommeren.

Australia spiller for øvrig VM-kvalifiseringskamp mot Kina i Kunming allerede den 26.mars.