- Vi er mye bedre enn for fire år siden

Da Rafael Benitez ledet Liverpool i sin første kamp i august 2004 var Tottenham motstander. I dag leder han det han mener er et mye bedre lag ut på White Hart Lane.

Rafael Benitez mener at det Liverpool-laget som møter Tottenham på White Hart Lane i dag er mye bedre enn det mannskapet han sendte ut på samme bane i sin aller første kamp som Liverpool-manager for nesten fire år siden. Kun Steven Gerrard, Jamie Carragher, Sami Hyypiä, Harry Kewell, Steve Finnan og John Arne Riise er fortsatt i Liverpool av de som var i 16-mannstroppen som spilte uavgjort 1-1 i London i august 2004. Målscorer var Djibril Cissé i sin debut for de røde.

- Dersom man studerer dette, så vil man se at vi har blitt bedre for hvert år siden den gang. Troppen er sterkere, og vi besitter mer rutine nå. Det er åpenbart at vi er bedre nå enn den gang, uttaler manageren til liverpoolfc.tv.

Verken Liverpool eller Tottenham har noe annet å spille for enn æren i dag. Men Benitez sier at han alltid prøver å finne ting som kan motivere spillerne litt ekstra i slike kamper.

- Jeg prøver hele tiden å sette et mål for laget også i slike situasjoner, men det er ikke alltid like lett, erkjenner manageren.

- Forrige helg slet vi med motivasjonen og tempo i første omgang mot Manchester City, men det ble mye bedre etter pause. I kampen mot Tottenham må vi sette oss noen mål, og jeg har fortalt spillerne at jeg ønsker å avslutte sesongen med 76 poeng. Jeg ønsker også flere scoringer, og jeg ønsker at vi holder nullen. Jeg vil også minne dem om at våre fans vil være tilstede, slik som alltid, så vi må spille for dem.