- Vi hadde troen på det

Rafa forklarer nærmere hvorfor hans helrøde mannskap greide å avgjøre thrilleren mot Arsenal i sluttminuttene, foran et feststemt The Kop.

Da Theo Walcott løp lenger enn Maradona og presenterte 2-2 for Emmanuel Adebayour, trodde nok mange at årets Champions League eventyr var ute for Liverpool. Den friske innbytteren Ryan Babel ble imidlertid mindre enn to minutter senere lagt ned i motsatt felt, og fikk et straffespark som Arsene Wenger vil diskutere i årevis framover. Steven Gerrard var sikker eksekutør fra merket og de røde hadde igjen greid å snu på en av sine store kvelder i Europa.

- Jeg tror nøkkelen var troen til spillerne, forklarer en lykkelig Rafael Benitez.

- Vi var mye bedre etter pause enn før pause. I første omgang var vi virkelig svake, men vi fikk tilbake troen etter at vi scoret og begynte å vise våre kvaliteter.

- Jeg tror de hadde med noen av spillerne som var i finalen for to år siden, slik at de hadde også erfarne folk. Forskjellen for meg var troen på det.

- Jeg var skuffet over måten som de scoret på, men veldig glad for den viljestyrken som spillerne viste og måten de svarte tilbake på.

- Noen ganger er det små detaljer som kan utgjøre forskjellen og det var en god straffe fra Steven Gerrard.

- Jeg vurderte å sette inn Voronin da vi behøvde mer kraft og flere offensive spillere, men da vi fikk straffesparket byttet jeg heller inn Arbeloa.

- Babel utgjorde en forskjell siden vi trengte fart og dyktighet, og Torres var blitt sliten.

- Nå ønsker jeg å glede meg over dette og siden vil jeg tenke på Chelsea.

- Du kunne se at Arsenal spilte godt i første omgang, det ble seks scoringer og det er fantastisk å vinne en slik kamp. Alle er fornøyde og jeg er glad på vegne av fansen.

- Det er alltid viktig for oss å spille foran våre fans og du kunne høre dem helt fra kampen begynte. De var utrolige og til enorm hjelp for spillerne.

- Vi visste at Crouch hadde scoret hattrick tidligere mot Arsenal, og i forrige kamp scoret han også mot dem og spilte virkelig bra. Jeg prøvde derfor å utnytte de styrkene laget hadde, hvor Torres skulle nyte godt av luftstyrken til Crouch sammen med Gerrard og Kuyt. De er fire offensive spillere som alle kan score mål.