- Vi klarte å holde hodet kaldt

Sami Hyypiä mener at gårsdagens gode resultat på Emirates skyldes at Liverpool-spillerne bevarte fatningen selv da Arsenal tok ledelsen. Kaos og trengsel utenfor Emirates.

Som så mange andre røde i dag, er Sami Hyypiä fornøyd med å komme hjem fra Emirates med et uavgjort resultat, og ikke minst et viktig bortemål. Finnen forklarer den prestasjonen med at laget aldri fikk panikk i gårsdagens heksegryte i nord-London. Selv ikke da Arsenal tok ledelsen ved Emmanuel Adebayor etter 23 minutter.

- Vi visste at vi ikke måtte få panikk, selv om de scorte. Om vi hadde gjort mål først på overtid eller noe, så ville det likevel være et bortemål. Det var viktig å holde hodet kaldt, sier finnen til Sky Sports News.

Mange skeptikere trodde neppe at Liverpool ville komme helskinnet fra Emirates i går. Merseyside-klubben hadde tapt seks av de siste åtte bortekampene mot Arsenal før denne matchen, og har ikke vunnet mot The Gunners på bortebane siden Titi Camara ble matchvinner i 2000. Sist Liverpool vant en cupkamp borte mot Arsenal er faktisk så langt tilbake som i 1964, da Ian St John ble matchvinner.

- Det var skuffende å slippe inn mål på en corner. Jeg tror jeg begikk en liten feil der. Jeg burde ha vært nærmere Adebayor, og kanskje gått i kroppen på ham så han ikke fikk gå opp uhindret og heade. Han har god spenst. Jeg forventet ikke at han skulle nå ballen. Det var godt å utligne rett etterpå. Da var det kamp igjen.

- Vi ble kanskje litt for defensive i andre omgang, og klarte ikke å holde på ballen i angrep. Men Arsenal er et godt lag, som presset oss tilbake.

Nå møtes lagene igjen på samme bane i ligaen på lørdag, og Hyypiä mener at også denne kampen vil bli veldig interessant.

- Før returen har vi en viktig kamp på lørdag. Begge lagene ønsker å ta alle poengene. Vi får spille den først, før vi tenker på returoppgjøret i Champions League, avslutter finnen.

Trengsel og kaos ved inngangen
I går kveld opplevde man scener som minnet om kaoset i Aten ved inngangene til Emirates Stadium. Omtrent 200 Liverpool-fans ble stengt ute da kampen startet, ettersom flere tilskuere hadde tatt seg inn på stadion ved hjelp av falske billetter. Dette førte til sterk trengsel ved portene.

Et øyevitne sier til Liverpool Daily Post at trengselen utenfor stadion begynte å bli merkbar en halvtime før kampstart. På dette tidspunkt var det om lag 500 fans som ventet på å komme inn. Situasjonen ble imidlertid ikke alvorlig før to av inngangsportene for bortesupportere ble stengt mens 200 supportere fortsatt ventet på å komme inn.

- Det ble sterk trengsel mot inngangsportene da de som fortsatt ikke var inne hørte at kampen startet. Politiet fortalte fansen at de ikke slapp inn flere tilskuere fordi for mange med falske billetter hadde sluppet inn, forteller et øyevitne.

20 minutter etter avspark slapp imidlertid alle med ekte billetter inn.