- Vi må prestere slik hver uke

Sesongbeste, mente Gerrard. Laget må vise tilsvarende hver uke for å vinne ligagullet. Viktig å ikke la seg rive med. Rafa glad for at Torres scoret. Utvisningen påvirket ikke kamputfallet.

Steven Gerrard mener Liverpool må vise tilsvarende som i gårsdagens kamp mot Everton hver uke for å holde stand i kampen om ligagullet. Kapteinen innrømmer at de røde ikke har vært i toppform så langt i sesongen, men mener at andre omgang på Goodison Park viste at formen nærmer seg.
- Det er trolig vår beste forestilling så langt, uttalte Gerrard til journalister på Goodison Park.

- Vi vant kamper, men slet på begynnelsen av sesongen. Jeg tror at oppvisningen i derbyet har satt standarden nå. Hvis vi kan fortsette på det nivået, så vil vi sikkert være der eller i nærheten ved sesongslutt.

- Jeg synes vi kontrollerte kampen hele veien selv om det var noe trykk fra Everton. De er et godt lag her, og de får god støtte, men vi viste at vi hadde hensikter.

- Vi sto sammen, spilte fantastisk fotball og kampen viste hvor frustrerte vi var etter at vi ikke tok full pott mot Stoke.

Steven Gerrard antok at det et ikke ville gå lenge før Torres fant veien tilbake til nettmaskene.
- Det var kun et spørsmål om tid. Man kan ikke holde en spiss med et slikt talent lenge tilbake. De vil ikke gå lenge uten scoring. Han var litt frustrert i første omgang, men så lot Keane ham få komme til dekket bord.

- Scoring nummer to var typisk Torres. Han skaffet seg mye rom i feltet, og avslutningen var dødelig.

Gerrard håpet å nette sitt mål nummer 100 for Liverpool, men bryr seg lite om at han ikke lyktes denne gang.
- Manageren ønsket en disiplinert opptreden fra meg. Når vi spiller 4-4-2, så vil han at jeg plukker ut rett øyeblikk til å gå fremover. Jeg er virkelig fornøyd med hva jeg presterte.

- Det 100. målet vil komme. Jeg er sikker på det. Jeg hadde et par halvsjanser i dag, men keeperen gjorde et par gode redninger. Jeg skal imildertid holde det gående. Det viktigste var, som jeg sa før kampen, å vinne. Alt handler om laget.

- Som lokal gutt er dette de vanskeligste kampene å forberede seg til. Nervene kommer uken før, og man kan ikke vente på kampen. Frykten for å tape tar opp mye energi. Jeg er fornøyd med at vi vant. Jeg er henrykt over spillernes opptreden.

- Å få første målet får en til å slå seg til ro fordi disse kampene er så hektiske. Man må tjene sin rett til å spille og vinne bataljen først.

- Jeg synes vi matchet dem fysisk og utspilte dem. Med kvaliteten vi har og de seks spillerne vi har fremme, så viste vi at det kun var et spørsmål om tid før målet kom.

Tre poeng på Goodison og Arsenals overraskende hjemmetap mot Hull gir Liverpool 2.plass på tabellen, kun bak Chelsea på dårligere målforskjell. Gerrard ønsker ikke å se lenger frem enn til Champions League-kampen på onsdag.
- Det er viktig å være ydmyk nå. Vi må ikke bli revet med av kampen. Vi har en stor kamp på onsdag. Deretter har vi enda en viktig kamp mot Manchester City. Vi må ta hver kamp som den kommer. Det er viktig at ingen bli revet med.

- Det er en lang vei å gå. Vi innser nå hvor tøft det blir å være med når Premier League nærmer seg slutten. Vi må holde det gående. Jeg tror vi satte standarden i dag. Den trenger vi å gjenta uke etter uke.

Rafael Benítez synes det var viktig at Fernando Torres fikk slutt på måltørken. Spissen scoret begge de rødes mål i gårsdagens 2-0-seier på Goodison Park.
- Det var viktig for ham (Torres) og for oss at han får to mål i et derby. Det er enormt, uttalte Benítez til Sky Sports 1 etter kampslutt.

- De måtte score da, så de gikk fremover. Vi fikk mer rom og mer tid.

David Moyes var uenig i utvisningen til Tim Cahill, men Rafael Benítez mente at det røde kortet ikke hadde noen innvirkning på kampens utfall. Liverpool ledet allerede 2-0 da australieren ble sendt av banen.
- Det første jeg vil si (om det røde kortet) er at ingenting forandret seg fordi vi allerede var bedre enn dem på det tidspunktet. Det var en stygg takling, men jeg så den ikke tydelig.