- Vi må takle presset

Gerrard mener Liverpool må lære seg å håndtere presset det er å ligge øverst på tabellen. Tror på jevn kamp om ligagullet i år. Større interesse enn for ti år siden. ”Steven Gerrard Tower” i Dubai.

Liverpool sviktet mot West Ham på mandag da veien lå åpen for å få et forsprang på tre poeng til Chelsea. Istedenfor ble det igjen skuffende 0-0 hjemme på Anfield. Steven Gerrard innrømmer at Liverpool må håndtere det presset som kommer når man ligger i toppen av Premier League.
- Vi konkurrerer mot noen fantastiske lag som Chelsea, Arsenal, United og Villa. De andre lagene setter press på topp fire, uttaler Gerrard ifølge Liverpool Daily Post.

- Det er så stort press uke etter uke for å levere resultater. Vi må lære oss hvordan vi skal takle det. Vi må lære å håndtere det å ligge i toppen.

- Det er et forskjellig press å ligge på toppen sammenlignet med å være nummer to eller tre. Vi må lære å slappe av og fortsette med å gjøre de samme tingene som fikk oss til topps.

- Som kaptein synes jeg det er viktig å dempe forventningene. Det er ingen poeng i å ta av i desember. Det er fortsatt veldig lang vei å gå.

- Men i garderoben finnes det tro på at vi kan være tittelutfordrere og at vi kan være med i kampen. Det er enkelt for meg å si det. Vi må gå ut og bevise det i kampene.

Gerrard tror at kampen om ligagullet vil bli jevn denne sesongen.
- De siste tre eller fire åren har det vært en kamp mellom to lag i november og desember. Jeg tror tittelen kan gå til hvem som helst, sier Gerrard til liverpoolfc.tv.

- Vi fornøyd med hvor vi ligger i øyeblikket. Det er skuffende at vi ikke er i dytten, men det er lenge siden vi har kunnet si at Liverpool er øverst i ligaen i desember.

- Det kommer til å bli et av de mest spennende kappløpene på årevis. De andre lagene under de såkalte topp fire tar poeng fra topp fire. Ingen får et forsprang.

Gerrard har fått erfare at engelsk fotball har blitt langt mer populært enn da han debuterte for ti år siden.
- Da jeg begynte på førstelaget, fikk jeg fanpost kun fra innenfor Liverpool. Men de seneste tre eller fire årene har det kommet brev fra steder hvor du ikke kan forestille deg at folk kjenner navnet ditt, steder i Fjerne Østen, Island, Norge og Tyskland.

- Det øker presset på prestasjonene dine enda mer. Jeg vet at jeg ikke følges kun av Liverpool-fans her i landet. Jeg følges av hver Liverpool-fans verden rundt.

- Det som har forandret seg de siste 10 årene, er at de alle har adgang til direktesendte kamper. Det er så mange kanaler som dekker fotball, fra Sky til Al Jazeera. Uansett hvor jeg dra, enten det er på ferie eller rundt omkring i Europa med Liverpool, snakker alle om kampene i detalj.

- Interessen tar pusten fra meg noen ganger. Jeg må innrømme at det er flatterende. Jeg må klype meg selv og tenke nøye på hvor jeg er. Men folkene rundt meg, som min familie, holder meg ydmyk. De holder føttene mine plantet på jorda.

Boligblokk oppkalt etter Gerrard
Liverpool Echo skriver at Steven Gerrard vil få en boligblokk verdt £150M i en av Dubais mest fasjonable distrikter oppkalt etter seg. Blokken skal kalles "Steven Gerrard Tower". I retur har han akseptert en plysjleilighet til en verdi av £1M . Gerrard er den første fotballspilleren til å inngå en slik avtale. Han følger i fotsporene til Michael Schumacher og Boris Becker.
- Jeg er virkelig privilegert som får være en del av et slikt banebrytende prosjekt, uttaler Gerrard på lanseringen i London. Det er Azizi Investments som står bak prosjektet på Palm Jebel Ali i Dubai.