- Vi må vinne for fansen

Rafael Benítez har gode minner fra lokaloppgjørene med Everton, og tror det blir en veldig tøff kamp i morgen. Han vet hvor viktig kampen er for supporterne. Ferguson overrasket.

Liverpool vant begge oppgjørene mot Everton forrige sesong, og morgendagens kamp blir de rødes niende møte med Everton under Rafa Benítez. Det har endt med fem seire, en uavgjort og to tap. Begge tapene har kommet på Goodison Park. Liverpoolmanageren innrømmer at han liker kampene mot Everton, men kun når han vinner.

- Jeg har gode minner fra lokaloppgjørene. Det er veldig viktig for supporterne at du slår rivalen i derbyet, så jeg var veldig fornøyd forrige sesong. Vi vant på en staffe i siste minutt da vi spilte mot dem borte sist, så vi var fornøyde, sier Rafa til Liverpoolfc.tv.

- Disse kampene er vanskeligere på grunn av rivaleriet mellom supporterne, men det står kun om tre poeng. Forskjellen ser du i uken med at fansen virkelig er glad det ble seier. Dersom vi vinner så blir jeg veldig fornøyd, men det er en veldig vanskelig kamp.

Liverpools supportere har sagt klart fra til manageren om hvilket utfall de ønsker seg av lørdagens kamp.

- I går var jeg ute med min kone, og supporterne sa til meg at vi måtte vinne. Senere var det en gammel kvinne som kom opp til meg og sa det samme. Du kan se at folk alltid bryr seg, og atmosfæren har vært god denne uka. Det er veldig positivt.

Rafa ble også spurt om det målløset oppgjøret mot Stoke forrige helg, som gjorde at de røde tapte to poeng de fleste hadde forventet å innkassere.

- Det er slik fotballen kan være. Slike ting skjer, så nøkkelen er å fortsette med å angripe og fortsette å
skape sjanser, så vil du score. Jeg har noen erfaringer med dette. Da jeg var i Valencia hadde vi 41 målsjanser mot Celtic, men vant bare 1-0 etter et frispark.

Gerrard fikk sitt 100. Liverpool-mål annulert mot Stoke, og sjefen håper han heller scorer det i morgen.

- Jeg synes det var synd forrige uke, men kanskje det vil skje i morgen. Det vil være veldig viktig både for han og for oss. Jeg tror det vil være ekstra viktig for ham om det skjer i derbyet, avsluttet Benítez.

Ferguson overrasket
Manchester United-sjef Alex Ferguson er overrasket over at Mike Riley får dømme en stor kamp som Everton - Liverpool denne helga, etter hva han presterte i Chelsea - Manchester United forrige helg. Han synes dommeren heller burde blitt straffet enn belønnet med en så stor arbeidsoppgave.

- Jeg så på Chelsea - United, og det var ikke en eneste stygg takling i kampen. Han har blitt belønnet og fått Everton - Liverpool i morgen - det kan bli morsomt, ironiserer Ferguson til Daily Mail.