- Vi skal reise oss

Kuyt innrømmer at fjorårets derby på Goodison var et høydepunkt i karrieren. Nå håper han at laget slår tilbake etter 0-0 mot Stoke. Punktert lunge for Degen? Autografjegere plaget han på sykehus.

Dirk Kuyt tenker fortsatt på de tapte poengene mot Stoke sist helg. Nå oppfordrer han lagkameratene til å slå tilbake i morgendagens Merseysidederby.
- Det var frustrerende mot Stoke, men vi må se fremover. I løpet av en sesong vil man få slike kamper. Det var en god forestilling, men vi glemte bare å score målene. På en annen dag kunne det ha vært 3-0 eller 4-0. Det ville seg bare ikke.

- Man kan alltid se tilbake på kamper, men det bedre å se fremover til kampen mot Everton. Hvis vi vinner på lørdag, har vi fått en virkelig god start på sesongen. Vi har slått Manchester United og fått gode resultater hjemme og borte.

- Mye positivt har skjedd så langt denne sesongen, så vi er ikke tjent med å være negative. Vi ønsket å få en god start. Så langt har vi fått det. Nå må vi holde det gående og vinne kamper.

Liverpool vant begge oppgjørene mot Everton forrige sesong. Dirk Kuyt ble matchvinner på Goodison der han scoret begge de rødes mål fra straffemerket.
- Det var et virkelig høydepunkt i karrieren min så langt. Jeg hadde aldri tatt to straffespark tidligere, og spesielt ikke i et stort lokaloppgjør der ett av dem var i siste minutt til å avgjøre kampen.

- Man kan snakke om hvor viktig det øyeblikket var og hvor stort presset var på meg, men da var jeg hele tiden fokusert på å score. Det var en utrolig kamp. Det var veldig spesielt for meg å score to mål.

- Disse kampene er alltid annerledes, men det viktige er å nyte dem. Man får ikke mange muligheter i karrieren til å spille slike kamper. Derfor må man få det meste ut av dem.

- Det er en svært viktig kamp for oss. Vi vet hva det betyr for supporterne. Vi hadde to gode resultater mot Everton forrige sesong. Forhåpentligvis kan vi klare det samme igjen.

Degen plaget av autografjegere
Philipp Degen brakk to ribbein mot Crewe. Ifølge tabloidavisen Daily Mail førte ribbeinsbruddet til punktert lunge. Sveitseren ble innlagt på sykehus der han ble plaget av autografjegere.
- Alle de andre pasientene gjenkjente meg. Legene innførte forbud mot autografer. Jeg fikk ikke lov til å skrive noen, uttaler 25-åringen.