- Vi trengte nye kvaliteter

- Vi trengte andre kvaliteter på sidebackene, forklarte Rafael Benitez da han presenterte Philipp Degen og Andrea Dossena i dag. Sistnevnte blir trolig ikke involvert mot Tranmere likevel.

- Jeg tror alle har tenkt det samme som oss, at vi må bli bedre på flankene. Vi har ryggraden i laget med Torres, Gerrard, Mascherano og alle de andre spillerne vi kjenner. Ute på sidene har vi kanskje trengt litt friskt blod, derfor så vi oss om etter sidebacker med en offensiv legning, uttalte Rafael Benitez da han i dag presenterte nykommerne Philipp Degen og Andrea Dossena for pressen.

- Dossena liker å spille fotball, og det gjør Degen også. De har dokumentert kvalitet når de går fremover. Så nå har vi to spillere i det bakerste leddet som er gode offensivt, og de vil konkurrere om backplassene. Forhåpentligvis er det bra for laget.

Under dagens pressekonferanse på Melwood insisterte Benitez på at det var viktigere å styrke de posisjonene på laget som han mente det var nødvendig å styrke, enn å hente de store navnene, denne sommeren.

- Noen ganger handler det ikke om hvor mye penger du bruker, men om å få tak i de spillerne du trenger, uttalte han.

- Vi trengte sidebacker med andre kvaliteter, og disse to spillerne kan gi oss disse kvalitetene. Så får vi se om vi kan hente store navn nå etterpå, slik at folk blir fornøyd. Men jeg prioriterer å kjøpe spillere som jeg ønsker og trenger - i dette tilfellet to sidebacker som kan gi oss noe laget mangler.

Benitez føler seg trygg på at både Degen og Dossena kan tilpasse seg Premier Leauge, etter å ha spilt i henholdsvis Bundesliga og Serie A.

- Jeg tror alle utlendinger trenger en omstillingsperiode, men mye avhenger av innstillingen deres. Begge disse spillerne er veldig gode proffer, og det var en av tingene vi så etter. De har en sterk psyke og gir ikke ved dørene. Jeg tror de vil greie seg bra. De har spilt i henholdsvis tysk- og italiensk liga. Dette er ligaer der nivået er høyt og spillerne er sterke, så jeg tror de vil tilpasse seg kjapt.

- Degen snakker engelsk, og selv om han er mest komfortabel med tysk kan han også snakke fransk. Engelsken hans er grei. Dossena lærer engelsk. Han skjønner spansk, så det vil være lett for ham, og vi kan snakke sammen på italiensk også, så språket er ikke noe problem.

- Begge disse nykommerne vil måtte kjempe for plassene på laget. Når det gjelder helgens kamp mot Tranmere, så får vi vurdere tilstanden til de spillerne som har spilt landskamper i sommer. Jeg tror kanskje ikke at Dossena kommer til å spille mot Tranmere, uttalte Benitez, og har dermed tydeligvis forandret mening fra intervjuet han ga til Liverpool Echo.

- Degen jobber vi med, så vi får se. Begge vil bli klare til Premier League-starten om de trener godt i pre-season. Dersom disse spillerne kan gi oss det de mener de er gode på, en offensiv mentalitet og god ballbehandling, da vil det hjelpe hele laget og ikke minst spissene, avsluttet Benitez.