- Vi var heldige

Rafael Benitez var skuffet over sitt lag etter 0-0 mot Standard Liege i kveld, og slakter innsatsen til samtlige utespillere. Kun Jose Reina får klapp på skulderen.

Rafael Benitez innrømmer at Liverpool var heldige som kom fra kampen mot Standard Liege med et uavgjort resultat i kveld. De for anledningen grønne leverte en forestilling langt under pari, og manageren var frustrert over at laget hans ikke klarte å reprodusere den gode formen man har vist under de siste preseasonkampene. Nå setter han sin lit til at Anfield-atmosfæren skal sørge for at det blir avansement til gruppespillet i Champions League om to uker.

- Vi var heldige som ikke slapp inn mål. Du vet aldri hva som vil skje når en kamp blåses i gang, men alle kunne se at vi ikke spilte bra. Spillet var dårlig, men resultatet var bra. Vi slapp ikke inn mål på bortebane, noe som er viktig med tanke på returkampen. Fordelen av å spille på Anfield til slutt kan få stor betydning, sa Benitez etter kampslutt i Belgia.

- Det positive med denne kampen var resultatet. Jeg behøvde ikke å si så mye om spillet i garderoben etterpå, for alle var klar over at det ikke var bra, la han til.

Aggressive og tøffe verter lot aldri Liverpool få ro til å spille sitt spill, og Benitez er takknemlig for at keeper Jose Reina holdt nullen og reddet et feil idømt straffespark før pause.

- Standard Liege var veldig aggressive og vi klarte ikke å holde på ballen. Pasningsspillet vårt var dårlig og vi tapte både første- og andreballene hele tiden.

- De første tjue minuttene presset de oss. Etter det fikk vi litt mer kontroll. I andre omgang startet Liege på samme måte og spilte lange baller samtidig som de fortsatte å vinne første- og andreballene. Når du ikke vinner disse, vil du forbli under press.

- Jeg var litt overrasket, ettersom vi har spilt bra i preseason og har god selvtillit. Etter at jeg så supercupkampen mellom Standard Liege og Anderlecht fortalte jeg mine spillere at det kunne bli slik som dette. Vi visste at de kunne være aggressive. De var godt organiserte og presset oss godt, og det ble vanskelig for oss å holde på ballen.

- Vi ble ikke overrasket over det gode spillet til Liege. Vi hadde sett nok av dem til å vite at de er et godt, aggressivt lag. Den store overraskelsen var for meg hvordan mine spillere opptrådte. Det eneste positive å ta med seg fra denne kampen er at vi ikke slapp inn mål.

- Jeg synes hele laget spilte svakt. Både spissene, midtbanen og forsvarsspillerne spilte dårlig. Pepe Reina var banens beste spiller.

- Vi må spille langt bedre i returkampen på Anfield. Mye bedre. Vi har spilt bra i sommer, virket trygge og levert godt pasningsspill. I kveld gjorde vi ingenting av dette.

Benitez følte at han manglet valgmuligheter med Javier Mascherano, Lucas Leiva og Ryan Babel i de olympiske leker og Fabio Aurelio, Martin Skrtel og Philipp Degen ute med skader. Manageren forteller at han følte seg tvunget til å sette inn Steven Gerrard mot slutten, for å inspirere lagkameratene.

- Vi har mange spillere som er borte eller skadet, og vi må få mer konkurranse om plassene. Gerrard kunne ikke starte kampen. Han er en spiller som kan forandre en kamp, og har du to eller tre slike spillere på banen blir det annerledes. Vi snakket med klubblegen før kampstart, og vi visste at han ikke kunne starte kampen. Vi trodde vi kanskje kunne sette ham inn, og mot slutten trengte vi ham virkelig.

- Jeg ønsket egentlig ikke å bruke Steven i kveld, ettersom legen hadde sagt til meg at han ikke var i stand til å starte kampen. Vi ventet til langt ut i andre omgang før vi benyttet oss av ham. Vi klarte ikke å kontrollere kampen, og jeg måtte sende ham innpå.

- Jeg har vært veldig godt fornøyd med holdningene til spillerne under preseason, men denne kampen var annerledes. Det ble vanskelig, og vi spilte dårlig.

- Fabio Aurelio og Martin Skrtel er tilbake i trening, og når de blir klare for kamp vil vi ha flere valgmuligheter. Argentina møter Holland i kvartfinalen i de olympiske leker, så vi vil få en spiller tilbake derfra snart. Når du har flere spillere vil konkurransen om plassene øke, noe som er bedre for laget.