14 i VM-kvalik

Ikke mindre enn 14 røde er aktuelle for kveldens VM-kvalifiseringskamper. Det går slag i slag fra klokken 17.00 i ettermiddag til langt på natt.

Hele 14 Liverpool-spillere er med i de ulike nasjonenes tropper tili VM-kvalifiseringskampene i ettermiddag, kveld og natt. Det får Rafael Benitez til å holde pusten og vente i spenning på om samtlige kommer helskinnet hjem til Merseyside før helgens kamp mot Wigan.

Først ute i ettermiddag er Sami Hyypiä. Finland står overfor en vanskelig oppgave mot Russland i Moskva. Finland ligger på tredjeplass i gruppe 4 med fire poeng fra to kamper, mens vertskapet ligger på plassen bak med tre poeng etter to kamper. Tyskland og Wales topper gruppa, men de to nasjonene har spilt en kamp mer.

Neste Liverpool-spiller som skal i ilden er Yossi Benayoun. Hans Israel møter Latvia i Riga. Israelittene har fått en god start på VM-kvaliken, og ligger på andreplass i gruppe 2 med sju poeng etter tre kamper. Det er to poeng bak Hellas. Latvia er nede på fjerdeplass med tre poeng fra sine tre første kamper.

Dirk Kuyt og Ryan Babel gjester som kjent Norge med sitt Nederland, og møter våre beste menn på Ullevaal i kveld. Hollenderne topper gruppe 9 med full pott på sine to første kamper. Norge ligger nest sist (4.plass) med to poeng på ditto antall kamper.

England har fått en god stort på VM-kvaliken, med full poengpott og tabelltopp etter tre kamper. I kveld står Steven Gerrard & co overfor en vanskelig oppgave mot Hviterussland i Minsk. Hviterusserne ligger på fjerdeplass i gruppe 6, etter å ha sanket tre poeng på to kamper.

Hele fem Liverpool-spillere er med i Spanias tropp til kveldens kamp mot Belgia i Brüssel. Spanjolene leder gruppe 5 etter å ha plukket full pott på sine tre første kamper. Belgierne følger på plassen bak, med to poeng mindre.

Robbie Keane og Irland møter Kypros hjemme i Dublin i gruppe 8. Italia troner øverst i gruppa, med irene på plassen bak etter å ha sanket fire poeng på to kamper. Kypros er nest sist med ett fattig poeng på like mange kamper som irene.

I samme gruppe spiller Andrea Dossenas Italia hjemmekamp mot Montenegro. Italienerne har plukket sju poeng på sine tre første kamper, mens motstanderen står bokført med to poeng på to kamper.

Når vi passerer midnatt forflytter vi oss til Sør-Amerika. Javier Mascheranos Argentina møter Chile på bortebane. Det er usikkert om Liverpool-spilleren er i stand til å spille denne kampen grunnet skader han pådro seg i forrige kamp for Argentina. Argentinerne ligger på tredjeplass i kvalifiseringen med 16 poeng på ni kamper. Noe som for øvrig er det samme som Brasil på andreplass, men fire poeng bak Paraguay som topper tabellen. Chile er på 5.plass, med tre pooeng mindre enn Argentina.

Senere på natten skal Brasil og Lucas Leiva møte Colombia på hjemmebane. Gjestene er nede på 7.plass i gruppen med 10 poeng.

ONSDAG

HYYPIÄ
17.00, Moskva, Russland v Finland

BENAYOUN
18.00, Riga, Latvia v Israel

KUYT, BABEL
19.00, Oslo, Norge v Nederland

GERRARD
20.30, Minsk, Hviterussland v England

TORRES, ALONSO, ARBELOA, RIERA, REINA
20.45, Brüssel, Belgia v Spania

KEANE
20.45, Dublin, Irland v Kypros

DOSSENA
20.50, Lecce, Italia v Montenegro


NATT TIL TORSDAG

MASCHERANO
01.15, Santiago, Chile v Argentina

LUCAS
03.00, Rio de Janeiro, Brasil v Colombia